Чили регистрира вчера нов рекорден брой заразени с новия коронавирус.

...
Чили регистрира вчера нов рекорден брой заразени с новия коронавирус.
Коментари Харесай

Нов рекорден брой заразени с коронанвирус в Чили

Чили регистрира вчера нов рекорден брой заразени с новия коронавирус. За 24 часа са установени 4895 инфекции, включително двама министри от правителството на президента Себастиан Пинера, предаде Франс прес.
Общият брой случаи на Ковид-19 в 18-милионната страна е 73 997, от които 761 са починали от появата на първия случай на 3 март. За последните 24 часа починалите са 43.

Сред новите заразени са министърът на благоустройството Алфредо Морено, на 63 години, и този на енергетиката Хуан Карлос Хобет, на 44.

Властите в Аржентина поставиха под пълна карантина бедняшки квартал в покрайнините на Буенос Айрес, за да спрат разпространението на коронавируса.

" Кварталът бе отцепен от силите за сигурност. Никой няма право да излиза, освен по здравни причини ", заяви източник от провинциалното правителство на Буенос Айрес.
Намиращият се на 17 км южно от столицата бидонвил Вила Асул има 3000 жители. Там е установено огнище от 53 случая на Ковид-19 и се чакат пробите на още 50.
Президентът на Уругвай Луис Лакайе Поу обяви днес засилване на санитарните мерки в град Ривера, намиращ се на границата с Бразилия.

Президентът на малката южноамериканска страна с 3,5 милиона население каза, че е разговарял с бразилския си колега Жаир Болсонаро за прилагането на вече съществуващ двустранен договор за действия в сферата на здравеопазването.
" Получихме одобрение от бразилския президент да приложим този договор и в близките часове ще го въведем в действие ", каза Лакайе Поу на пресконференция.
Ще засилим контрола, за да намалим движението към и от граничния град Ривера със 100-хилядно население, добави президентът.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8542
Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8542  В съда се влиза наложително с маска В съда се влиза наложително с маска  Рекорден брой на инфектирани с COVID-19 в Индия за последното денонощие Рекорден брой на инфектирани с COVID-19 в Индия за последното денонощие  Положителното от рецесията поради COVID-19 - дезинфектанти с наночастици и фини термометри

Положителното от рецесията поради COVID-19 - дезинфектанти с наночастици и фини термометри
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР