Чикаго в момента е под ударите на арктически студ. За

...
Чикаго в момента е под ударите на арктически студ. За
Коментари Харесай

Толкова ли е студено в Чикаго? Палят релсите, за да не спрат влаковете

Чикаго в момента е под ударите на арктически студ. За щастие жителите му знаят какво да направят, за да не се парализира градът в екстремните условия. А когато температурата е минус 50 градуса заради ледения вятър, придвижването е наистина трудно, съобщава Си Ен Ен.

Въпреки това има хора, грижещи се за транспорта в мегаполиса. В екстремен студ те палят релсите на железницата.

Кадри от горящите линии на железопътната система на града впечатлиха потребителите в интернет на фона на новините за сковаващите температури.

В „ българския “ Чикаго по-студено от Антарктида! 7 умряха от студ в Щатите (СНИМКИ/ВИДЕО)

Служителите на „ Метра “ не палят буквално релсите, обясни говорителят на компанията Майкъл Джилис. Пламъците всъщност идват от газови нагреватели, разположени по релсите, които ги топлят. По същия начин там използват система от тръби с горещ въздух, която да нагрява студените релси.

„ Всеки път, когато температурата е под нулата, ги използваме “, казва Джилис, добавяйки, че и други железопътни линии в Северна Америка използват такива системи.

При много студено време транспортът е застрашен по два н ачина. В някои случаи релсите се раздалечават – когато две отделни релси се разделят там, където са свързани. Екстремният студ свива метала и металните елементи буквално се отдръпват един от друг. Когато се нагреят, те се събират отново.

Освен това стрелките могат да се покрият с лед и сняг, затова нагряващата система трябва да ги разтопи. Хората от поддръжката палят нагревателите ръчно и могат да контролират количеството газ. Работниците, които работят на 12-часови смени, остават в зона, за да могат да наблюдават пламъците.




Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР