Чешкото правителство обяви отмяна на ограниченията върху международния превоз на

...
Чешкото правителство обяви отмяна на ограниченията върху международния превоз на
Коментари Харесай

От 11 май в Чехия отпадат редица забрани

Чешкото правителство обяви отмяна на ограниченията върху международния превоз на пътници по автомобилните пътища и с влак от 11 май, предаде БТА, цитирайки АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7188
Чехия, която регистрира общо над 7700 случая на заразени с коронавируса и 251 починали, забрани международния транспорт на пътници на 14 март. Правителството затвори границите два дни по-късно и чак в края на април ги отвори за някои пътуващи, ако покажат тест за коронавируса с негативен резултат или при условие, че спазват двуседмична карантина.

Само 18 нови случая на зараза с коронавируса в Чехия

" Смекчаваме тези ограничения в транспорта. Хората вече ще могат да си хванат автобус или влак, за да пресекат границата ", написа в " Туитър " министърът на транспорта Карел Хавличек.

От 11 май ще могат да отворят музеи, кина, търговски центрове, бирарии на открито и фризьорски салони. Ще могат и да се провеждат събития с участието на до 100 души. Спортни състезания също ще бъдат позволени при същия лимит. От следващата седмица ще могат да се върнат част от учениците по класните стаи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7188  Френското държавно управление подложено на рецензии поради проекта за облекчение на рестриктивните мерки от 11 май Френското държавно управление подложено на рецензии поради проекта за облекчение на рестриктивните мерки от 11 май  Словения дава над 13 млн. евро за създаване на ваксина против ковид Словения дава над 13 млн. евро за създаване на ваксина против ковид  64 нови жертви на COVID-19 в Турция 64 нови жертви на COVID-19 в Турция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР