Четири нови случая с коронавирус за последното денонощие в област

...
Четири нови случая с коронавирус за последното денонощие в област
Коментари Харесай

Нови заразени с COVID-19 ученици в Русе

Четири нови случая с коронавирус за последното денонощие в област Русе отчита Регионалната здравна инспекция.

Жени на 33 и 58 години от Русе, както и две момчета на 14 и 16 години, съответно от Русе и Иваново, са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни.

14-годишното момче е ученик в девети клас на Националното училище по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “. Симптомите му, които датират от 19 септември, се изразяват в болки в гърлото и повишена температура. Последният ден, в който той е бил на училище обаче е 18 септември. До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни. От страна на Регионалната здравна инспекция е издадено предписание за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки. Контактните ученици ще преминат към дистанционно обучение, а цялото училище ще бъде дезинфектирано.

Другото момче, което е на 16 години, е от Иваново. До момента то не е посещавало Професионалната гимназия по промишлени технологии „ Атанас Буров “ в Русе, където е ученик в 11-ти клас. Момчето е без оплаквания, но изследването с PCR тест се е наложило поради това, че се завръща от Германия. Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе са 387, като понастоящем активните случаи са 42. От тях 18 са на болнично лечение, а 24 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 324, уточниха от Областния оперативен щаб, предаде БНТ.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12439  Ананасът оказва помощ в битката против ковид Ананасът оказва помощ в битката против ковид  Спасена жена от COVID-19 с прочувствено писмо към медиците, избавили ѝ живота Спасена жена от COVID-19 с прочувствено писмо към медиците, избавили ѝ живота  Нидерландия разгласи Виена и Инсбрук за рискови градове Нидерландия разгласи Виена и Инсбрук за рискови градове
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР