Четири месеца след обявяването на епидемия от Ковид-19, днес Белгия

...
Четири месеца след обявяването на епидемия от Ковид-19, днес Белгия
Коментари Харесай

Белгия отчете за пръв път под 10 жертви за денонощие от началото на епидемията

Четири месеца след обявяването на епидемия от Ковид-19, днес Белгия за пръв път отчете под 10 жертви за денонощие. От болестта вчера са издъхнали осем души, съобщиха здравните власти.

Общият брой на починалите досега е 9650, сочат данните.

В петък са били открити още 99 заразени (59 918 до днес), от които 23 са били настанени в болница. Според местните власти епидемията е овладяна и в следващите месеци не се очаква нова вълна.

Националният щаб за борба с разпространението на болестта вчера свика последната си пресконференция. Щабът докладваше всеки ден от началото на епидемията, а в края на април съкрати пресконференциите на три седмично.

Според специалистите от щаба засега няма ясно обяснение какво води до толкова трайно намаляване на броя на заболяванията в страната. От май в Белгия започна постепенно облекчаване на наложените ограничения на свободата на движение и на събиране. В следващите дни предстои границите да бъдат напълно отворени за пътувания в ЕС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9264 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9264  Борисов: Няма да затваряме повече поради ковид, готови сме Борисов: Няма да затваряме повече поради ковид, готови сме  Броят на инфектираните с ковид в Русия надвиши 520 000 Броят на инфектираните с ковид в Русия надвиши 520 000  Няма основа, върху която да водим теоретичен спор с доктор Мангъров, съобщи доцент Кунчев Няма основа, върху която да водим теоретичен спор с доктор Мангъров, съобщи доцент Кунчев
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР