Цифрите категорично показват, че нещата стават по-добре, отколкото бяха. Общо

...
Цифрите категорично показват, че нещата стават по-добре, отколкото бяха. Общо
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Трябва да се ваксинираме, ако не искаме да живеем в изолация

Цифрите категорично показват, че нещата стават по-добре, отколкото бяха. Общо взето в края на октомври – ноември картината беше изключително притеснителна. Мисля, че този път разумът отново надделя, отново се взеха навреме мерки, отново навреме се реорганизирахме. Този напрегнат момент е зад гърба ни. Броят на излекуваните е много по-голям от броя на заболелите. Това каза в предаването " Опорни хора " проф. Николай Габровски, зам.-директор на " Пирогов " и зам.-председател на БЛС.

Проф. Габровски подчерта, че към днешна дата е доста по-притеснен.

" Причината е, че колегите от Западна Европа съобщават, че при тях нещата са много сериозни. Аз съм притеснен по две причини. Първо, защото в Западна Европа мерките бяха много по-тежки и сериозни, отколкото бяха тука. При нас дори и в най-строгите моменти режимът е бил относително либерален. Фактът, че въпреки тези строги мерки там се наблюдава нова вълна, наблюдават се отново препълнени болници, реанимационни отделения, за мен е безкрайно обезпокоителен момент ", коментира още той.

" Другата причина за безпокойство е, че при нас нещата идват малко по-късно. Всъщност, това, което се случва там сега, означава, че ние сме заплашени при нас да дойде малко по-късно. Според мен трябва да бъдем много внимателни. Един по-консервативен сценарий е по-добрият вариант ", предупреди проф. Габровски.

По повод споровете около ваксинирането, зам.-директорът на " Пирогов " подчерта, че глобалният въпрос е трябва ли да се ваксинираме.

" За мен няма два отговора. Ако искаме да се справим с тази инфекция, единственият начин да го направим е чрез ваксинация. Установи се, че тя не дава траен имунитет. Т.е. колективният имунитет няма да сработи ", обясни той.

" Този вирус няма да си отиде от само себе си. За мен отговорът е категоричен – трябва да има ваксинация, ако не искаме да живеем с тези мерки на изолация ", категоричен е проф. Габровски.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18517  Европейска комисия упорства за явен график за доставките на имунизациите Европейска комисия упорства за явен график за доставките на имунизациите  За 4 дни Турция се подреди в топ 10 по имунизирани против COVID-19 За 4 дни Турция се подреди в топ 10 по имунизирани против COVID-19  Костадин Ангелов към ресторантьорите: Нека не взимаме прочувствени решения

Костадин Ангелов към ресторантьорите: Нека не взимаме прочувствени решения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР