Цели компании се заразяват с COVID-19 и купонът им завършва

...
Цели компании се заразяват с COVID-19 и купонът им завършва
Коментари Харесай

Шумни компании, подценили COVID-19, препълниха болниците в Хасково

Цели компании се заразяват с COVID-19 и купонът им завършва в болница, коментират лекари от Хасково.

От входа на бившето второ вътрешно до първата болнична стая стъпките са 20. За пациентите с COVID-19 обаче разстоянието се измерва във всяка глътка въздух, разказва Кръстьо Делииванов пред БТВ.

„ Първите дни беше много тежко. Нещата като ги изпитаме на гърба, тогава усещаме сериозността им. 39 градуса температура, задух, кашлица “, разказа Кръстьо Делииванов.



„ Това е отделението, в което можем да спрем пациентите да не стигнат до интубация “, каза пулмологът д-р Марияна Четалова.

„ Имам чувството, че не виждам края “, заяви д-р Красимира Кинова, началник инфекциозно отделение на МБАЛ–Хасково. В Инфекциозното отделение срещаме Исмаил. Той и цялото му семейство са болни от COVID-19.

„ Никой не вярва, но то е около нас. Това е такова заболяване, че не само аз страдам, но и околните “, сподели Исмаил.

Заради резкия скок на заболелите, болницата разкри нови Коронавирус зони. „ Ако така се продължава, с непрекъснато разкриване на легла, те всячески ще бъдат запълвани. Отвън, животът извън болниците продължава да си тече с пълна пара “, каза д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на МБАЛ-Хасково.

„ Повечето ни пациенти са след купони, което смятам, че не е редно. След купона - в болница, цялата компания “, каза д-р Марияна Четалова.

Подготовката на болницата започва още през март, когато с дарения е купена допълнителна апаратура. Григор Димитров  Григор Димитров Григор Димитров Димитров е български тенисист. Роден е в град Хасково. Започва да тренира тенис също се включи в помощ на хасковската болница, като подари апарат, който и в момента се използва в най-тежкото отделение, но капацитетът на лечебното заведение вече е критично запълнен, а лекарите - уморени.

„ Наистина сме на предела и нямаме просто друга възможност “, обясни д-р Георги Николов, началник ОАИЛ към МБАЛ-Хасково.

Днес отново се търси апаратура, за която се разчита на дарители. Сред тях е и вече излекуваният Кръстьо Делииванов.

" Истински вярвам на хората в бели престилки. Лекарите са ангели, за мен “, заяви Кръстьо Делииванов. От необходимите 60 000 за нови мобилни рентгени, досега са събрани 200.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14688  В област Търговище са излекувани 621 души, инфектирани с Коронавирус - 19 В област Търговище са излекувани 621 души, инфектирани с Коронавирус - 19  СЗО заяви за рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие СЗО заяви за рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие  Италия записва 25 271 новозаразени с COVID-19 и 356 умряли Италия записва 25 271 новозаразени с COVID-19 и 356 умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР