Целиакията е автоимунно заболяване, което засяга 1 от 141 души

...
Целиакията е автоимунно заболяване, което засяга 1 от 141 души
Коментари Харесай

Нов метод в лечението на целиакията

Целиакията е автоимунно заболяване, което засяга 1 от 141 души в Съединените щати. Състоянието се предизвиква от консумацията на глутен - протеин, който може да се открие в пшеницата, ечемика и ръжта.

Глутенът може да предизвика редица симптоми на храносмилателната система като подуване на корема, гадене, повръщане, хронична диария и стомашна болка. Настоящите средства за лечение на заболяването включват избягване приема на глутен, но изследвания, публикувани в “The EMBO Journal”, сочат че нови терапии скоро ще доведат до ефективни лечения, пише на сайта medicalnewstoday.com.

Изследването е ръководено от Луиджи Маури от Научния институт “Сан Рафаеле” в Милано, Италия, както и от Валерия Рая от университета в Неапол “Федерико II” и Гуидо Кромер от университета в Париж.
Маури обяснил изходната точка на изследването, като отбелязал, че разпространението на целиакията е приблизително три пъти по-високо при хората с кистозна фиброза - състояние, при което се образува дебел слой от слуз в белите дробове и червата. “Ние се чудим дали има връзка между двете заболявания на молекулярно ниво”, казва Маури.

Какъв е новия метод за лечение на целиакията, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР