Хърватия регистрира рекордни 4009 нови случая на коронавирус през последните

...
Хърватия регистрира рекордни 4009 нови случая на коронавирус през последните
Коментари Харесай

Хърватия регистрира нов рекорд от 4009 случая на коронавирус

Хърватия регистрира рекордни 4009 нови случая на коронавирус през последните 24 часа и 51 починали пациенти с Ковид-19, предаде агенция Хина, цитирана от БТА.

Предишният рекорд бе отбелязан вчера, когато бяха потвърдени 3603 нови случая.

Активните случаи в момента са 21 725, от които 2171 се лекуват в болници, включително 252 интубирани.

От началото на епидемията са регистрирани общо 115 626 заразени, от които 1552 са починали, а 92 349 са оздравели. Направени са общо 713 729 теста за коронавирус, включително 11 487 през последните 24 часа.

Премиерът Андрей Пленкович обяви днес нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса, които ще влязат в сила от събота, 28 ноември, и ще важат до 21 декември.

" Налага се да предприемем допълнителни мерки, след като днес броят на заразените за пръв път надхвърли 4000 ", каза Пленкович.

Новите мерки, обявени от правителството, включват забрана за публични събития и събирания с повече от 20 участници и частни събирания на повече от 10 души. Въвежда се задължително носене на маски на открито, когато е невъзможно да се поддържа дистанция от 1,5 метра, публичните събития и събирания могат да продължават най-късно до 22.00 часа. Прекратяват се сватбите, а на погребенията се разрешава да присъстват най-много 25 души, и то без изразяване на съболезнования с близък контакт. В обществените превозни средства броят на пътниците се ограничава до 40 процента от капацитета им, а превозвачите трябва да поставят съобщения за максималния брой пътници, съобщи Пленкович.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15774  Джо Байдън приканва американците да си останат вкъщи за Деня на благодарността Джо Байдън приканва американците да си останат вкъщи за Деня на благодарността  Британският здравен министър разгласи ограничавания на три равнища за Англия Британският здравен министър разгласи ограничавания на три равнища за Англия  Световноизвестният оперен артист Камен Чанев умря от ковид Световноизвестният оперен артист Камен Чанев умря от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР