Хубаво е да има гражданско общество и протести, но искам

...
Хубаво е да има гражданско общество и протести, но искам
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ОП да не се държат като тийнейджъри и да разберат, че стабилността на държавата е над всичко

" Хубаво е да има гражданско общество и протести, но искам да споделя някои факти. Държавата и правителството не могат да влияят на цените на горивата. Те се определят от международните пазари и фактори. "
Това каза в предаването " Лице в лице " по bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. " Относно другите искания на протестиращите искам да припомня, че ГЕРБ бяха единствената партия, която подкрепи, внесе законопроект и гласува " за " мажоритарно гласуване. Тогава ни подкрепиха единствено от " Воля ". БСП, президент тогава заявиха, че България не е готова за мажоритарно гласуване. Относно социалната политика виждате, че в бюджета за следващата година се правят огромни стъпки.

Законът за хората с увреждания предстои да бъде приет на второ четене. Отпускат се допълнително 150 млн. лева. Трябва да има диалог на всички нива, за да има напредък. От БСП подкрепят протестите, но в някои медии видях информация, че съпругът на Корнелия Нинова отговаря за ценовата политика на " Лукойл ". Не знам дали е вярна тази информация. Може бие е по-логично въпросите за цените на горивата да ги задададете на на БСП ", каза още Атанасова.
" Оставката е личен акт. Не мога да приема казаното от Валери Симеонов, това не подлежи на коментар и е факт. Всеки трябва да носи отговорност за думите, които е казал, но ми прави впечатление, че в медиите и обществото се отделя повече внимание на думите на един, за сметка на друг. Думите, че българските сме дебили не са ли обида? Те бяха казани от депутат и почти никой не им обърна внимание.

Не мога да коментирам какво ще стане след оставката на Валери Симеонов - дали ще се върне в парламента, дали НФСБ ще предложат нов вицепремиер. Това е решение на тяхната коалиция. След това трябва да има коалиционен съвет ГЕРБ - ОП и да се обсъди всичко. Със сигурност нестабилността в ОП и конфликтите там не влияят добре на държавата. Скандалите там малко ми приличат на тийнейджърска работа. Те трябва да разберат, че са отговорни и големи хора и трябва да направят компромиси, за да има стабилност в държавата ", коментира тя оставката на вицепремиера Валери Симеонов и нестихващите скандали при ОП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР