Хора, които празнуват рождените си дни през декември, твърдят, че

...
Хора, които празнуват рождените си дни през декември, твърдят, че
Коментари Харесай

Предимствата на хората, родени през декември

Хора, които празнуват рождените си дни през декември, твърдят, че това не е идеалното време от годината.
Всички са толкова концентрирани около наближаващата Коледа и Нова година, че специалният ви ден може би изглежда, че остава малко встрани.
Ако рожденият ви ден пък съвпада с Коледа или е близо, в крайна сметка получавате един подарък за двата празника, което е дразнещо, пише Mirror.
И докато някои от родените през декември може би чувстват, че не получават подобаващия празник за рождения си ден, се оказва, че декемврийските бебета имат множество други ползи, които останалите не притежават, според науката.
Множество научни изследвания (и някои не дотам научни проучвания) сочат, че всички, които не сме родени през декември, може би в крайна сметка сме изтеглили късата клечка.
Родените през декември е по-вероятно да живеят по-дълго
Хората, родени през декември, е по-вероятно да доживеят до 105 г., или дори повече, според проучване, публикувано в Journal of Aging Research.
Техните рождени дни може да са последни през годината, но пък е по-вероятно да празнуват повече от тях.
Декемврийските бебета са по-добри хора
Проучване сред щатски студенти показва, че хората, родени през декември, се оплакват по-малко от другите и имат по-редки колебания в настроението. Така че вероятно е по-добре човек да бъде приятел с тях.
Родените през декември е по-малко вероятно да заболеят от сърдечно заболяване
При декемврийските бебета рискът от сърдечносъдови заболявания е по-малък, според проучване сред 1 749 400 души в САЩ.
При родените през декември има по-голяма вероятност да станат зъболекари
Това е малко странно, но от ONS са открили статистическа връзка между месеца на раждане и определени професии.
Според това проучване, при декеврийските бебета има по-голяма вероятност да станат зъболекари. Отворете широко уста!
Те са по-активни сутрин
Вероятно се дължи на факта, че са родени в месец, когато в късния следобед навън вече е тъмно, но проучвания сочат, че хората, родени през декември, са по-склонни да си лягат по-рано и да стават по-рано.
Родените през декември на практика вече отхвърлят задачи, докато останалите все още сме със замъглен поглед и си правим кафе.
Те са атлетични по природа
Изглежда родените през зимните и есенните месеци имат вродени атлетични способности, според проучване в Международния журнал на спортната медицина.
Учени смята, че това се дължи на факта, че по време на бременността са били изложени повече на витамин D. Така че ако детето ви има склонност към спорта и е родено през зимата, това може би е причината.
Всички с рожден ден през декември, може да ви е омръзнало подаръците за рождения ви ден да са обвити с коледна хартия, но поне е по-вероятно да живеете по-дълго, да имате здраво сърце, да ставате по-рано, да сте атлетични... или пък да сте зъболекари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР