Хора, които канят приятели в домовете си, трябва да носят

...
Хора, които канят приятели в домовете си, трябва да носят
Коментари Харесай

Когато канят гости в домовете си, французите трябва да носят маски, призовават френските власти

Хора, които канят приятели в домовете си, трябва да носят маски, да проветрят къщата си след посещението и да дезинфекцират контактни повърхности като дръжките на вратите. Това заяви директорът на Главното управление по здравеопазване на Франция, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8235
Говорейки за пръв път от края на стриктната карантина на 11 май, Жером Саломон предупреди хората да спазват дистанция, когато се срещат с приятели и роднини, които не са виждали от седмици.

" Вирусът още е тук и е смъртоносен ", каза той.

На деветия ден след края на 55-дневната карантина броят на новите инфекции не се е покачил значително спрямо последните седмици на карантината.

Вчера бяха регистрирани 524 нови случая, а от началото на заразата броят им е 143 427. Увеличението е с 0,4 процента, което е доста под средното увеличение с 0,8 процента през последните две седмици на карантината. През първите две седмици от въвеждането на режим на строга самоизолация на 17 март броят на инфекциите нарастваше с 15 до 20 на сто на ден. Пикът бе на 31 март, когато бяха регистрирани 7578 нови инфекции.

Признак за понижаване на напрежението върху френската здравна система е намаляването на броя на хоспитализираните с COVID-19 с 547 души до 18 468 и на броя на хората в интензивни отделения със 104 до 1894, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8235  Пандемията от ковид е понижила със 17% излъчванията на въглероден диоксид в атмосферата Пандемията от ковид е понижила със 17% излъчванията на въглероден диоксид в атмосферата  Четири нови случая на COVID-19 в Хърватия за последните 24 часа Четири нови случая на COVID-19 в Хърватия за последните 24 часа  Испания трети следващ ден с под 100 смъртни случая от COVID-19 Испания трети следващ ден с под 100 смъртни случая от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР