Хонконг ще отмени в петък оставащите ограничения за някои дейности,

...
Хонконг ще отмени в петък оставащите ограничения за някои дейности,
Коментари Харесай

Хонконг отваря караоке барове, нощни клубове и бани

Хонконг ще отмени в петък оставащите ограничения за някои дейности, наложени заради Ковид-19, като се дава зелена светлина нощните клубове, караоке баровете, баните и други учреждения да отворят врати.

Това каза днес администраторката на Хонконг Кари Лам, цитирана от ДПА, след като в специалния административен регион на Китай е регистриран само един заразен с коронавирус през последните четири седмици.

Наредбите за социално дистанциране, които забраняват събирането на повече от осем души на обществено място, остават в сила до 4 юни - деня, в който десетки хиляди хора обикновено организират бдение в парк " Виктория " за жертвите от студентските протести на китайския площад " Тянанмън ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8544
Хонконг продължава да изпълнява инфраструктурни проекти въпреки рецесията

Хонконг през последните 30 години обичайно е домакин на най-голямото бдение за жертвите от " Тянанмън ". Тази година организаторите призоваха гражданите да правят частни бдения в групи от осем души или по-малко, за да се спазват указанията за социално дистанциране.

Караоке баровете и други заведения трябваше да затворят на 1 април, за да се спре разпространението на Ковид-19.

Правителството предостави финансови пакети, които да подпомогнат затворените заведения и те да запазят служителите си, както и да покрият разходите за наеми.

Безработицата в периода февруари-април достигна десетгодишен максимум от 5,2 процента, а секторът на услугите беше най-засегнат с 12 процента безработица.

Лам оповести също така, че транзитът от международното летище на Хонконг ще бъде възстановен от 1 юни. Очаква се ограниченията за влизането на територията на страната през авиовъзела за хора, които не са местни жители, да паднат от 18 юни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8544  Руски жител е новорегистрираният с ковид в МБАЛ - Шумен Руски жител е новорегистрираният с ковид в МБАЛ - Шумен  Рекорден брой умряли и оздравели от ковид за денонощие в Русия Рекорден брой умряли и оздравели от ковид за денонощие в Русия  Нов рекорден брой инфектирани с коронанвирус в Чили Нов рекорден брой инфектирани с коронанвирус в Чили
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР