Хитовата поредица „Откраднат живот” събира на едно място плеяда от

...
Хитовата поредица „Откраднат живот” събира на едно място плеяда от
Коментари Харесай

Само в "ШОУ"! Симеон Симеонов от „Откраднат живот”: Налагаше се да поставям и тежки диагнози

Хитовата поредица „ Откраднат живот” събира на едно място плеяда от популярни имена в актьорските среди. Сред тях обаче се откроява и името на един от най-добрите главни архитекти у нас – Симеон Симеонов, на когото продуцентите възлагат смелото предизвикателство да влезе в обувките на невролога д-р Хаджиев в медицинския сериал. Той е роден през 1970 г. в Димитровград. Прекарва тинейджърските си години в Мароко. Семеен, с две деца – Стела и Борис. В свободното си време обича да играе тенис на корт, а също и да прекарва време у дома, заобиколен от семейството си.

- Г-н Симеонов, вие сте главен архитект, а в Откраднат живот влизате в образа на невролог. Колко смело се оказа това предизвикателство?
- Безспорно актьорството е трудна професия, защото в една роля се изправяш пред ситуации, с които ти самият никога преди това не си се сблъсквал. И е необходимо да покажеш качества и реакции, за които едва ли си се замислял, че може да са част от теб. В отделни моменти съпоставях професията си на архитект с ролята на невролог. Непрекъснато откривах общи неща, които много ми помагаха... Но истината е, че за мен тази роля беше голямо предизвикателство. До този момент не се бях снимал в сериал, което допълнително успя да ме мотивира.


- Много ваши колеги издават куриозни ситуации, свързани с научаването на сложни медицински термини. Допускам, че и вие попадате в този отбор?
- Да, със сигурност (усмихва се). Голяма част от репликите, които имах, бяха предимно с медицинска терминология. За някои от тях чувах за първи път, а други бяха толкова трудно произносими, че не знаех как ще се справя. От сорта на: транскраниална допрерсонография и т.н. В допълнение ми се налагаше и да поставям тежки диагнози (смее се). И въпреки че в семейството си съм заобиколен от истински лекари, на моменти срещах трудности, приемах всичко това с чувство за хумор, но все пак мисля, че се справих добре.

- Това е първо участие в сериал за вас . А извън него бил ли сте някога пред камера?
- Всъщност за първи път участвах в едно детско предаване през 80-те – казваше се „ Бързи Смели Сръчни”. Беше доста отдавна.

Б ях фокустник.

Но при всички случаи ролята в „ Откраднат живот” е пръвото ми участие в телевизионен сериал – но и не в какъв да е сериал, а в най-гледания, с толкова висок рейтинг, което задължава всеки да даде да се справи наистина добре със задачата си.

- Имаше ли история от сюжета, която да успее да ви разтърси и в реален човешки план?
- Конкретна история нямам, но в цялост сюжетната линия е много близка до живота на обикновения човек. Голяма част от ситуациите са вдъхновени от действителни случки или събития и това ни кара непрекъснато да се чувстваме съпричастни с историите във филма. Може би и затова го прави толкова гледан и харесван.


- С кого от екипа и актьорите сте по-близък приятел? И бихте ли споделили някоя весела история от снимачния процес...
- Може би тук е мястото да кажа, че целия екип на сериала се отнася изключително отговорно и професионално не само на снимачната площадка, но и извън нея.

Още от първия ден ме посрещна ха много радушно

и независимо от голямото присътвие от топ актьори – имена като това на Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Мария Каварджикова и др., аз се чувствах комфортно и на мястото си.


- Извън Откраднат живот ” – кои са най-големите ви архитектурни постижения до този момент? Разкажете малко за професията си и опита си в нея.
- Архитект съм от 1999-та година. През годините досега съм работил като проектант по много интересни и разнообразни проекти. Имам спечелена награда „ Сграда на Годината 2007” в категория „ Търговски сгради”, както и Номинация за най-добра „ Многофамилна жилищна сграда” – през 2010-та. Вече шест години съм Главен архитект на един от столичните райони.


- Тогава и един професионално ориентиран въпрос – м ислите ли, че са необходими промени в Закона за устройство на територията и Закона за устройство и застрояване на Столична община? От известно време темата за ремонти и реконструкции, особено в центъра на София, е много актуална…
- Да, тази промяна е задължителна. Закон за устройство на територията е може би един от най-спорните и противоречивите закони, пълен с много несъвършенства. От създаването му през 2001-та досега са извършени около 70 изменения... Основна насока, в която би следвало да са промените, касае извършването на облекчение на административните процедури и административната тежест. Темата е наистина много обширна, но и също толкова важна, а надявам се и повод за дебати не само в това интервю.

Интервю на Анелия ПОПОВА

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ИНФОРМАЦИИ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА " ШОУ ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР