Хиляди любители на птиците се събират в северния сръбски град

Хиляди любители на птиците се събират в северния сръбски град ...

Потрес в Сърбия! Огромен пенис "изникна" насред градче! Да, ама не съвсем.Хиляди любители на птиците се събират в северния сръбски град Кикинда всяка зима, за да видят една от най-големите популации на горски ушати сови. Това съобщават местните медии.

Но малкият град, намиращ се до границата с Румъния, в момента привлича вниманието в социалните мрежи по друга причина: протест заради статуя, целяща да го рекламира като град на совите, която според някои прилича повече на фалос, отколкото на сова.
 
Trebao mi je trenutak da ovde vidim sovu, majke mi ????#Kikinda pic.twitter.com/JiB0FJBbSb
— The Dark One (@Ahrimana) 3 ноември 2018 г. Протестиращите казват, че удължената форма на керамичната статуя и минималистичните черти изглеждат неприлично и настояват да бъде премахната.

"Фройд сигурно би казал нещо за статуята, много прилича на фалос", казва един от протестиращите в публикация във Facebook.

Супер шаш: Пениси и секс играчки "изникнаха" на поле заради... (СНИМКИ/ВИДЕО) 

"Сега всеки ще се подиграва на Кикинда", пише в друг пост във Facebook. "Тази статуя представлява нещо много мъжествено, но не сова", коментира друг потребител в Twitter.

Местният скулптор Йован Блат, който е направил статуята, не беше открит за коментар. Миналата седмица той каза за белградския вестник "Вечерне новости", че е готов да направи статуя с друга форма. Местните власти също отказаха коментар.
 


Желко Бодрожич, главен редактор на местен вестник, заяви, че статуята ще остане на мястото си. "С цялата тази шумотевица около нея, по някакъв начин тя също се превръща в символ на града", посочи той.

Запаленият наблюдател на птиците Драган Симич е категоричен, че не се интересува от статуята.
 
"Кикинда сега е известна заради совите си из цяла Европа, дори в цял свят. Любителите на птици са много активни, многобройни и лоялни туристи", казва той.

Източник: Дарик

Източник: blitz.bg