Хидрохлорохинът, лекарството, за което се говореше много напоследък, изглежда не

...
Хидрохлорохинът, лекарството, за което се говореше много напоследък, изглежда не
Коментари Харесай

Изследвания доказват неефикасността на хидрохлорохина срещу COVID-19

Хидрохлорохинът, лекарството, за което се говореше много напоследък, изглежда не е ефикасен срещу болестта Ковид-19, както при тежките, така и при леките форми на заболяването, установиха две нови изследвания, цитирани от Франс прес, предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8007
Първото проучване, дело на френски изследователи установи, че този медикамент, който е дериват на антималарийното лекарство хлорохин, не намалява риска от хоспитализация в реанимациите и от летален изход на заболяването.

Според второто проучване, осъществено от китайски екип, хидрохлорохинът не способства за по-бързото елиминиране на вируса в сравнение със стандартните лечения при пациенти с лека и умерена форма на COVID-19. А страничните ефекти от приложението на лекарството не са за пренебрегване.

" Общо погледнато, получените резултати не говорят в полза на прилагането на хидрохлорохина като стандартно лечение за пациенти, заболели от COVID-19 ", констатира списанието " Бритиш медикъл джърнъл ", което публикува двете проучвания.

Първото изследване е било направено в парижки болници сред 181 пациенти, хоспитализирани заради пневмония, причинена от COVID-19, и които имали нужда от респиратор. Осемдесет и четири от тях редовно получавали хидрохлорохин два дни след приемането им в болница. На останалите 97 не било приложено това лекарство.

Съпругата на Том Ханкс: Хлорохинът имаше ужасни странични ефекти!

Седемдесет и шест процента от пациентите на хидрохлорохин е трябвало да бъдат настанени в реанимация след 21 дни. При болните, които не взимали лекарството, този процент се оказал 75 на сто. Що се отнася до смъртността, при първата група тя достигнала 89 на сто, а при втората - 91 на сто.

Китайското проучване от своя страна обхванало 150 пациенти с леки и средни форми на Ковид-19. Едната половина приемала споменатото лекарство, другата половина - не.

И в този случай прилагането на хидрохлорохина не предизвикало промяна при елиминирането на вируса от страна на пациентите след 4-седмично лечение. Освен това 30 процента от болните, на които бил приложен медикаментът, проявили нежелателни странични ефекти, като най-често имали диария.

Агенцията припомня, че президентът на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше възторжен привърженик на това лекарство срещу новия коронавирус. Но през последните седмици станаха известни няколко проучвания, които поставиха под съмнение ефикасността на препарата срещу COVID-19. Здравните власти в редица държави предупредиха за рисковете от използване на хидрохлорохина и нежелателните му странични ефекти, най-вече върху сърдечносъдовата система.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8007  Учени считат, че някои води за уста стопират COVID-19 Учени считат, че някои води за уста стопират COVID-19  В Съединени американски щати предизвестиха лекарите за мултисистемен инфекциозен синдром при децата, обвързван с COVID-19 В Съединени американски щати предизвестиха лекарите за мултисистемен инфекциозен синдром при децата, обвързван с COVID-19  Код здраве: Алергия или ковид? Код здраве: Алергия или ковид?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР