Френският град Лион от утре въвежда по-строги ограничителни мерки за

...
Френският град Лион от утре въвежда по-строги ограничителни мерки за
Коментари Харесай

Френският град Лион затегна коронавирусните ограничителни мерки

Френският град Лион от утре въвежда по-строги ограничителни мерки за борба с коронавируса след рязко покачване на броя на новозаразените и на приетите в интензивни отделения, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Присъствието на масови прояви на открито, включително фестивали, ще бъде намалено на 1000 души от сегашните 5000. Продажбата и консумацията на алкохол на открито ще бъдат забранени след 20 ч. местно време, а посещенията на обитатели на старчески домове ще бъдат ограничени до две на седмица.

Баровете и ресторантите ще могат да обслужват само седнали на маси клиенти, а танците и пиенето прав на бара ще са забранени. Пазарите на стари вещи ще спрат да работят, а партитата на открито ще бъдат забранени.

Подобни мерки вече са въведени в Марсилия, Бордо и Ница.

Степента на заразяване в Лион се е покачила до 213 души на 100 000 жители, а 25 процента от болничните легла в департамента Рона, в който влиза Лион, са заети от заразени с коронавируса, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12414  Корона от смут: отново ни затварят, носим маски най-малко още година! Корона от смут: отново ни затварят, носим маски най-малко още година!  Местните управляващи в Мадрид желаят помощ от армията за битка с COVID-19 Местните управляващи в Мадрид желаят помощ от армията за битка с COVID-19  Хърватия понижава периода за самоизолация поради ковид от 14 на 10 дни Хърватия понижава периода за самоизолация поради ковид от 14 на 10 дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР