Френските власти спасиха днес при две операции в Ламанша 33-ма

...
Френските власти спасиха днес при две операции в Ламанша 33-ма
Коментари Харесай

Френските власти спасиха 33-ма мигранти в Ламанша

Френските власти спасиха днес при две операции в Ламанша 33-ма мигранти, тръгнали от Франция в опит да се доберат до Великобритания, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Мигрантска криза 92
Рано тази сутрин патрул на спасителните служби се притекъл на помощ на 17 бедстващи мигранти в две паянтови лодки североизточно от пристанището в град Кале, посочи в комюнике регионалната морска префектура, предава БТА.

Великобритания регистрира нов дневен рекорд за брой мигранти, прекосили Ламанша от Франция до британските брегове

Час по-късно 16 души в друг съд били спасени в крайбрежието на съседния град Сангат от катер на морската бригада на местната жандармерия, допълва комюникето.

Всички мигранти, чиято националност не се уточнява, са невредими и са предадени на граничната полиция на пристанището в Кале.

От началото на годината френските власти са задържали най-малко 810 мигранти, опитали се да прекосят Ламанша с нестабилни лодки и с плуване, посочва АФП.

Британското правителство настоява Париж да приеме по-твърди мерки за спиране на мигрантите, опитващи се да прекосят Ламанша, предаде ДПА, като се позова на британски висш представител.

Франция трябва да прехваща мигрантите в морето и да ги връща във френските пристанища, заяви в статия във в. " Дейли телеграф " министърът по имиграционния контрол Крис Филп.

Той отбеляза, че Париж трябва да предотвратява многобройните опити на мигрантите да минат през Ламанша със заплахата за " реални последици " като затвор или депортиране.

Призивът му бе отправен два дни, след като британските власти съобщиха за рекорден брой хора, опитващи се да стигнат нелегално до Великобритания през Ламанша - едно от най-оживените морски трасета. Крис Филп планира следващата седмица да се срещне с френските си колеги, за да обсъдят въпроса.

По данни на агенция Прес Асошиейшън в четвъртък най-малко 235 души са стигнали до Великобритания със 17 малки лодки.

Около 1000 души са се добрали до Великобритания през юли. Много от тях са били от Еритрея, Ирак, Иран и Сирия. Повечето са били спасени от британската брегова охрана.

Британските въоръжени сили съобщиха днес, че правителството е поискало от тях съдействие да се попречи на хора да предприемат рисковано пътуване с малки лодки от Франция до Великобритания след значителното зачестяване на тези опити, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на отбраната каза, че е получило молба от вътрешното министерство да подпомогне операциите на граничните сили в Ламанша и отбеляза, че работи усилено да установи как най-ефективно би могло да помогне.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 92  Англия записва нов дневен връх за брой мигранти, прекосили Ламанша от Франция до английските крайбрежия Англия записва нов дневен връх за брой мигранти, прекосили Ламанша от Франция до английските крайбрежия  Турската брегова защита избавила 74 мигранти в Егейско море Турската брегова защита избавила 74 мигранти в Егейско море  Евакуираха лагер с млади мигранти в Париж Евакуираха лагер с млади мигранти в Париж
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР