Франция реши днес да преустанови за 48 часа приемането на

...
Франция реши днес да преустанови за 48 часа приемането на
Коментари Харесай

Франция, Швеция и Норвегия с нови мерки заради новата опасност от Обединеното кралство

Франция реши днес да преустанови за 48 часа приемането на самолетни полети и друг пътнически транспорт от Великобритания заради санитарната обстановка там, каза по телевизия Ел Се И делегираният министър по транспорта Жан-Батист Джебари, имайки предвид новия щам на коронавируса.

Забраната влиза в сила в неделя, в полунощ, цитира БТА.

Решението, взето на спешно свикано заседание на Съвета за отбрана на Франция, бе потвърдено и от канцеларията на премиера, предаде ТАСС. Уточнено бе, че едновременно със спирането на пътническите полети, спира и потокът от хора, придружаващи товари, превозвани както по въздух, така и по море и с железопътен транспорт. Разрешава се само превозването на стоки без придружители.

Пътническият поток от Великобритания ще бъде възстановен на 22 декември, пристигащите задължително ще бъдат проверявани дали са заразени с коронавирус. По време на забраната пътуванията от Франция за Великобритания ще бъдат разрешени.

Заради разпространението на новия щам Швеция ще наложи ограничения за пътниците от Великобритания, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Шведската обществена телевизия. Подготвяме решение за забрана на влизане от Обединеното кралство, каза вътрешният министър Микаел Дамберг. Очаква се решението да бъде взето утре.

Норвегия ще изисква от пристигащите от Великобритания да покажат отрицателен тест за КОВИД-19, за да влязат в страната. Здравните власти съобщиха, че това ще важи за всеки, който е бил в Обединеното кралство през последните 14 дни, а тези, които сега пристигат оттам, трябва да си направят тестове.

Тестовете ще бъдат анализирани от норвежкия Институт за обществено здраве, за да се засече евентуално новата мутация на вируса, установена във Великобритания. Освен това пристигащите оттам ще бъдат приканени да спазват 10-дневна карантина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17069  Германия привиква на следващия ден незабавна среща на Европейски Съюз поради новия вариант на COVID-19 Германия привиква на следващия ден незабавна среща на Европейски Съюз поради новия вариант на COVID-19  Италия не разрешава влизането в страната на пасажери от Англия Италия не разрешава влизането в страната на пасажери от Англия  И Ирландия лимитира поради новия вариант на ковид идващите от Англия И Ирландия лимитира поради новия вариант на ковид идващите от Англия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР