Финансистът Емил Хърсев коментира в ефира на bTV случая с

...
Финансистът Емил Хърсев коментира в ефира на bTV случая с
Коментари Харесай

Финансистът Емил Хърсев обясни как крадливата банкерка е избрала кои сметки да точи и какво ще предприеме банката сега

Финансистът Емил Хърсев коментира в ефира на bTV случая с банкерката, която бе обвинена в източване на сметки в банков клон в Нова Загора. Както БЛИЦ писа в периода 2016/2019 година тя е извършила неправомерни финансови транзакции за близо 400 000 лева. Отклонени са пари на 25 клиенти – между 25 000 и 200 000 лева.
Ето какво каза Хърсев:
„ Служителят е имал достъп до сметките на клиентите и е нормално да се насочи към сметки, по които има малко движение от години.
В световната практика има нееднократни случаи, когато клиентът сам си е виновен, като си е дал е паролата, дал си е флашката с електронния подпис.
За наша лична сигурност, бих посъветвал всеки, който има сметки, да си ги следи. Банките уведомяват с имейли и смс-и какво става със сметките.
В Нова Загора става въпрос за нарушение на технологичната дисциплина. И не само от един служител, защото някой трябва да ги потвърждава тези операции. Понеже е малък клон, извършителката е знаела паролите на своите колежки, за да извърши въпросните операции.
В случая банката трябва да си поеме вредата за извършеното от своята служителка, за да не си вложи имиджа и клиентите да си търсят парите по съдебен път.
Мисля, че няма да има забавяне на тези 400 000 лева. Банката не е заявила претенции към клиентите си и ще поеме вредата си максимално и веднага.”

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР