Учители от средното мюсюлманско училище в Момчилград се включиха в

...
Учители от средното мюсюлманско училище в Момчилград се включиха в
Коментари Харесай

Мюсюлманското училище в Момчилград изработва шлемове за медици

Учители от средното мюсюлманско училище в Момчилград се включиха в борбата срещу коронавируса, като започна да изработва предпазни шлемове за медици. Идеята е на директора на школото Ахмед Бозов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3769
Той е превърнал една от класните стаи в работилница. За изработката на шлемовете се използва 3D принтер, който училището е получило като дарение от Турция. До момента са изработени 30 предпазни шлема.

Проф. Костов: Не бива да си позволяваме никаква свобода

Първата партида ще бъде дарена на медиците в момчилградската болница и на РЗИ в Кърджали. Предстои изработката на шлемове за местните спешни медици и за личните лекари в Момчилград.

3D принтерът изработва едновременно 2 шлема за 3 часа. В училището пресмятат, че за ден могат да изработят до 20 броя.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3769  Екологичен потенциал предизвестява за дезинформация към ковид Екологичен потенциал предизвестява за дезинформация към ковид  Над половин милион са случаите на Covid-19 в Европа Над половин милион са случаите на Covid-19 в Европа  COVID-19 удари и пивоварите COVID-19 удари и пивоварите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР