Учени от Мичиганския университет са установили, че непрекъснатият сън с

...
Учени от Мичиганския университет са установили, че непрекъснатият сън с
Коментари Харесай

Учени алармират: Нещо, което правят често жените, може да предизвика спонтанен аборт

Учени от Мичиганския университет са установили, че непрекъснатият сън с продължителност над 9 часа може да предизвика спонтанен аборт у бременни жени, съобщи " Юрик алърт ".

Надхвърлила сте 40-те, а тестът за бременност показва 2 чертички? Най-важното е да...

Изследването обхванало 153 жени, които имали спонтанен аборт в последния месец преди термина си, и други 480 жени, които били бременни в 9-ия месец или току-що са родили. Участничките предоставили данни за качеството на съня си, докато износвали плода си. Било констатирано, че бременните жени често се събуждали нощем и че това имало някакъв защитен ефект за нероденото бебе. Онези, които имали дълъг спокоен сън, били с повишен риск от спонтанен аборт.

Проф. Анна-Мария Борисова предупреди: Жените, които раждат деца с тегло над 3,5 кг...
Специалистите поясниха, че събужданията нощем активират вегетативната нервна система, като увеличават артериалното налягане. Тези кратки изменения компенсират отличаващите се с ниско кръвно налягане дълги периоди по време на сън.
Известно е, че ниското кръвно налягане е свързано с проблеми в развитието на плода, преждевременно раждане и спонтанен аборт. Честите пробуждания обаче също са свързани с проблеми в развитието на ембриона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР