Усилията за разработване на ваксина срещу новия коронавирус не могат

...
Усилията за разработване на ваксина срещу новия коронавирус не могат
Коментари Харесай

Масово производство на ваксина за коронавирус едва ли ще има до средата на 2021 г.

Усилията за разработване на ваксина срещу новия коронавирус не могат да доведат до широкодостъпни продукти преди втората половина на 2021г., казаха от " ГлаксоСмитКлайн " - най-големия производител на ваксини в света, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6696
" Ако нещата вървят правилно, производство от стотици милиони дози може да бъде постигнато през втората половина на следващата година ", каза генералният директор Ема Уолмсли на брифинг след обявяването на резултатите за първото тримесечие.

За това ще е необходим бърз напредък в усилията за разработване на ваксина по света, за да бъде доказано, че тя е безопасна, ефективна и правилно дозирана, добави тя.

" Свидетели сте на значителен консенсус, когато това започваше, че срокът от 18 месеца е амбициозна цел, но всички се стремят към нея ", каза Уолмсли.

В света се работи по повече от 70 проекта за ваксина срещу новия коронавирус въпреки мерките за ограничаване на движението.

В Китай одобриха клинични изпитания на четвърта ваксина срещу коронавируса

" Светът се нуждае от няколко ваксини и има няколко различни подхода ", обясни Уолмсли.

От института " Паул Ерлих " в Германия тази седмица казаха, че изпитания върху хора са започнали седем от тези проекти.

" ГлаксоСмитКлайн " и съперничещата ѝ " Санофи " този месец се обединиха за разработване на ваксина срещу коронавируса, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6696  Данни на Организация на обединените нации демонстрират големи разлики в подготвеността на страните да се борят с COVID-19 Данни на Организация на обединените нации демонстрират големи разлики в подготвеността на страните да се борят с COVID-19  Седем от възрастните хора с Covid-19 от село Гара Орешец са настанени във врачанската болница Седем от възрастните хора с Covid-19 от село Гара Орешец са настанени във врачанската болница  Нови 227 инфектирани с ковид в Сърбия Нови 227 инфектирани с ковид в Сърбия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР