Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова

...
Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева похвали Япония за средствата, които отделя за борба с пандемията от коронавируса

Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование приветства плановете на Япония да похарчи около 20 процента от брутния си вътрешен продукт за борба с икономическите последици от пандемията от коронавируса и за помощ на най-бедните страни в света, предадоха БТА и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6839
Георгиева призова останалите страни да последват японския пример.

Япония, която е третата най-голяма икономика на света, след Съединените щати и Китай, е страната, която допринася най-много за финансовите ресурси на МВФ и за инструментите на МВФ за предоставяне на заеми, изтъква Георгиева в изявление.

" Въпреки че има ясното намерение да подпомогне японската икономика, Япония също така ще допринесе за стабилността на световната икономика чрез предоставяне на средства на Международния валутен фонд, с които да бъде гарантирано облекчаването на дълговете и улесненото финансиране на държави с ниски доходи ", се казва още в изявлението.

МВФ прогнозира този месец, че световната икономика ще се свие с три процента заради пандемията от коронавируса, като това са най-лошите й показатели от времената на Голямата депресия през 30-те години на миналия век.

МВФ и Световната банка неведнъж предупредиха, че най-бедните страни ще бъдат изключително сериозно засегнати от пандемията, защото те не разполагат с ресурси и инфраструктура, с които да отговорят на предизвикателствата в сферата на здравеопазването и икономиката, отбелязва Ройтерс.

Очаква се Япония да удължи извънредното положение заради коронавируса в началото на следващата седмица, съобщи днес японската телевизия Ен Ейч Кей, предаде Ройтерс.

Японският премиер Шиндзо Абе заяви, че завръщането към нормалния живот ще бъде трудно.

Някои страни възобновяват работата на икономиките си след затварянето на търговски обекти и въвеждането на мерки за спазване на социална дистанция с цел ограничаване на разпространението на вируса. В Япония има далеч по-малко смъртни случаи и случаи на заразяване с вируса, отколкото в горещите точки в Съединените щати и Европа, но японското правителство призова за бдителност по време на дългия празник Златна седмица, през който обикновено се стига до пик на пътуванията.

Правителството призова хората да си останат у дома и да ограничат социалните си контакти.

Правителството ще реши в началото на следващата седмица дали да удължи извънредното положение заради коронавируса, чийто срок изтича на 6 май. Плановете на управляващите са да го удължат с около месец, разкриха източници пред Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6839  Бил Гейтс: Спешна задача на човеството е основаването на необятен имунитет за COVID-19 Бил Гейтс: Спешна задача на човеството е основаването на необятен имунитет за COVID-19  Властите в Чехия декларират, че разпространяването на ковид е овладяно Властите в Чехия декларират, че разпространяването на ковид е овладяно  289 умряли от COVID-19 във Франция за последното денонощие 289 умряли от COVID-19 във Франция за последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР