Уникален локомотив от Втората световна война пристигна от Виена до

...
Уникален локомотив от Втората световна война пристигна от Виена до
Коментари Харесай

Атракция: Исторически локомотив пристигна от Виена до Русе по Дунав

Уникален локомотив от Втората световна война пристигна от Виена до Русе по Дунав. 100-тонната машина бе транспортирана с кораба „ Джъмбо 3 “ и в момента се намира на Пристанище „ Изток “. Във вторник сутринта ще започне операцията по прехвърлянето на локомотива на релси, след което той ще се отправи към София за основен ремонт, пише " Монитор ".
Машината е произведена през 1941 г. в Пилзен и се смята за една от най-мощните, които се движат с пара. След края на Втората световна война локомотивът остава в ГДР и работи до 1956 г., след което е продаден. Така се озовава в жп музея във Виена и там е експонат до момента, в който собственичката му Карин Флайшхакер решава, че времето му за почивка е изтекло и той отново трябва да бъде на релси за атракционни пътувания. За ремонта, който ще струва около един милион лева, е избрана българска фирма.
„ Утре сутринта в 9,00 часа започва операцията по прехвърлянето на локомотива на релси. Ще се използва кранът „ Титан “ и се надяваме всичко да приключи за два-три часа “, обясни Веселин Рубчев, който е управител на фирмата, собственик на кораба.
Ретро машината ще бъде теглена до София от друг локомотив.




Снимки: Жанета Йорданова Веселин Рубчев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР