Унгарската петролно-газова група МОЛ (MOL) съобщи днес, че един от

...
Унгарската петролно-газова група МОЛ (MOL) съобщи днес, че един от
Коментари Харесай

Унгарска петролна фирма ще прави дезинфектант

Унгарската петролно-газова група МОЛ (MOL) съобщи днес, че един от нейните заводи е започнал да произвежда течни дезинфектанти, за да подкрепи битката с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2401
Главният изпълнителен директор на МОЛ Петер Рататич каза на пресконференция, че заводът в Алмашфюзито, Западна Унгария, ще произвежда по 50 000 литра течен дезинфектант на ден. Досега той е бил специализиран в производството на течност за чистачки.

МОЛ ще започне производство на антисептични течности в заводите си в Хърватия и Словакия, за да покрие местното търсене.

Унгария има потвърдени 226 случая на коронавирус и 10 смъртни случая, според официалните правителствени данни.

Унгария обмисля да постави да обяви ограничения на движението в цялата страна, за да се пребори с вируса. Премиерът на страната Виктор Орбан каза на депутатите в понеделник, че кабинетът му трябва да получи извънредни правомощия, които според него са необходими, за да се справи страната със заразата.

Акциите на МОЛ днес поскъпнаха с 0,7 на сто 2014 форинта на фона на повишението на водещия индекс на борсата в Будапеща от 2,2 на сто.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2401  Педиатър: Никой доктор не съди родители, само че в случай че няма ваксина - нещата са други Педиатър: Никой доктор не съди родители, само че в случай че няма ваксина - нещата са други  16-годишен възпитаник е измежду поискалите да бъдат доброволци 16-годишен възпитаник е измежду поискалите да бъдат доброволци  Правителството реши по какъв начин да разпределят даренията в битката против COVID-19 Правителството реши по какъв начин да разпределят даренията в битката против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР