Унгария може да получи до един милион дози ваксина срещу

...
Унгария може да получи до един милион дози ваксина срещу
Коментари Харесай

Унгария може да получи до един милион дози ваксина срещу коронавируса от Китай

Унгария може да получи до един милион дози ваксина срещу коронавируса от Китай в идните месеци. Това заяви унгарският министър на външните работи Петер Сиярто след телефонен разговор с китайския си колега Ван И, съобщи БТА.

По-рано този месец Унгария обяви планове за внос на руската ваксина срещу коронавируса Спутник V.

Европейската комисия каза вчера, че плановете на Унгария пораждат безпокойство относно безопасността и така бе отворен нов фронт на търкане в отношения между Брюксел и Будапеща. Унгария е в контакт с три китайски компании, работещи по ваксина, и те ще изпратят скоро документация на страната, която ще позволи на местните власти да решат дали да позволят използването на тези продукти, поясни Сиярто.



Ако при тестове в лаборатории в Унгария тези ваксини са дали положителен резултат, от 500 000 до 1 милион дози от тях може да бъдат доставени в страната в идните месеци.

Според правилата на ЕС обаче всички ваксини трябва да бъдат разрешени от Европейската агенция за лекарствата, преди да бъдат пуснати на пазара на която и да е страна членка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15426  Чехия облекчава от понеделник някои рестрикциите, въведени поради ковид Чехия облекчава от понеделник някои рестрикциите, въведени поради ковид  Лекар от първа линия в битката с COVID-19: Това е война, в която всеки би трябвало да се включи Лекар от първа линия в битката с COVID-19: Това е война, в която всеки би трябвало да се включи  И в Пазарджик без Коронавирус болница, усилват леглата И в Пазарджик без Коронавирус болница, усилват леглата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР