Унгария има правото по спешна процедура да внесе руската ваксина

...
Унгария има правото по спешна процедура да внесе руската ваксина
Коментари Харесай

ЕК: Унгария може да приложи руската ваксина, но на своя отговорност

Унгария има правото по спешна процедура да внесе руската ваксина срещу COVID-19 за ограничено време и без одобрението на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ), но Будапеща носи цялата отговорност. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси.

Той отбеляза, че ЕК горещо препоръчва всяка ваксина да бъде проверявана и одобрявана от ЕАЛ, преди да бъде пусната на пазара. По неговите думи всички ваксини, договаряни от Комисията, подлежат на подобно одобрение.

Говорителят поясни, че Унгария има право да прилага ваксина без европейско одобрение, но в този случай няма да може да я разпространява в останалите страни от ЕС. Комисията няма данни за руската ваксина, добави той. По неговите думи държавите в ЕС сами ще решат дали предстоящата кампания по ваксинация да бъде доброволна или задължителна, а Комисията е готова да съдейства със съвети, информира БТА.

Досега ЕК не изпълнява настояването на Европейския парламент да представи подробности за сключваните предварителни договори за доставка на ваксини с обяснението, че съдържат поверителни текстове. По данни в белгийски медии ЕК подписва договори, които предвиждат отговорността за щети от доставените по европейска поръчка ваксини да се носи от държавите в ЕС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15956  Борисов свика работно заседание на Министерски съвет, министрите му рапортуваха за обстановката в страната и ограниченията

Борисов свика работно заседание на Министерски съвет, министрите му рапортуваха за обстановката в страната и ограниченията  Хонконг стяга противоепидемичните ограничения след 76 новозаразени Хонконг стяга противоепидемичните ограничения след 76 новозаразени  Снежен човек със защитно облекло се появи в двора на ВМА Снежен човек със защитно облекло се появи в двора на ВМА
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР