Узбекистан ще наложи втора всеобща карантина. Тя ще бъде в

...
Узбекистан ще наложи втора всеобща карантина. Тя ще бъде в
Коментари Харесай

Узбекистан въвежда втора карантина от 10 юли

Узбекистан ще наложи втора всеобща карантина. Тя ще бъде в сила от 10 юли до 1 август.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10222
Целта на въвеждането й е да бъде ограничено ново увеличение на случаите на коронавирус, започнало след облекчаването на предишната серия ограничителни мерки в края на май - началото на юни, предаде Ройтерс, цитира БТА.

Коронавирусът нахлу и в Таджикистан

Днес правителството на Узбекистан съобщи, че ще ограничи движението на автомобили и ще затвори всички търговски центрове и пазари, които не са за хранителни стоки, а също и парковете, кафенетата, ресторантите и местата за развлечение.

През юни в Узбекистан започна ново увеличение на случаите на Ковид-19, след като бяха отменени много от въведените по-рано ограничения. От началото на пандемията там са потвърдени общо около 11 000 случая на коронавирус и 40 смъртни случая. Що се отнася до смъртните случаи, повече от половината от тях бяха регистрирани през последните две седмици.

От 5 юли съседен Казахстан също наложи втора национална карантина. Там аргументът отново беше скокът в случаите.

Новите рестрикции и в двете страни обаче ще бъдат по-леки в сравнение с тези, които бяха в сила между март и май, когато те напълно отцепиха всички провинции и затвориха абсолютно всички икономически сектори, които не са от съществено значение.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10222  24 са новите случаи на COVID-19 в Словения 24 са новите случаи на COVID-19 в Словения  Литва предлага 14-дневна карантина за идващи от България Литва предлага 14-дневна карантина за идващи от България  Още четирима зрелостници от Пловдив са с COVID-19 Още четирима зрелостници от Пловдив са с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР