Ударните вълни от бомбардировките през Втората световна война са били

...
Ударните вълни от бомбардировките през Втората световна война са били
Коментари Харесай

Учени с кошмарни разкрития за последствията от Втората Световна война

Ударните вълни от бомбардировките през Втората световна война са били толкова силни, че са нарушили целостта на атмосферата на нашата планета, предаде „ Скай нюз “, позовавайки се на проучване на учени.

Градове като Дрезден и Хамбург бяха опустошени при бомбардировки на съюзническите сили, сражаващи се срещу нацисткия режим на Адолф Хитлер. Втората световна война, приключила през 1945 година, е най-кървавият конфликт в човешката история. Освен милионите човешки жертви обаче са били нанесени и щети на цялата планета.

Бомбардировките и последвалите взривни вълни са нарушили йоносферата. Тя е част от атмосферата, която се простира между мезосферата и термосферата – от 50 километра до 1000 километра височина. Йоносферата, съставена от електрически заредени частици от слънчевата радиация, е претърпяла сериозни „ удари “ по време на бомбардировките. Зарядът й е бил сериозно отслабен заради бомбените удари, смятат учените.

Учени от Университета в Рединг са стигнали до извода, че е имало изменения в атмосферата по време на Втората световна война. До този момент не се е обръщало внимание на въздействието на бомбите върху газовата обвивка на земното кълбо. Всяка една бомбардировка се е равнявала на поне 300 светкавици, смятат учените. Стотици хиляди тонове експлозиви са били използвани във военния конфликт, отнел живота на милиони военни и цивилни.

До този момент се знаеше, че може да се окаже влияние върху йоносферата от слънчевата активност, природните явления като гръмотевични бури, земетресения и вулканични изригвания. Данните от военния конфликт обаче показват, че човешката дейност също може да направи йоносферата уязвима. Професор от университета подкрепи това твърдение с факта, че много пилоти, участвали в нападенията, са усетили силно ударната вълна на бомбардировката, макар да са били високо в небето над зоната на опасност. Има данни, че 2.7 милиона тона бомби са били „ изсипани “ от съюзниците в Нацистка Германия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР