Уволниха дисциплинарно бившия районен мюфтия на Пловдив Ерсин Ахмед, който

...
Уволниха дисциплинарно бившия районен мюфтия на Пловдив Ерсин Ахмед, който
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно бившия районен мюфтия на Пловдив

Уволниха дисциплинарно бившия районен мюфтия на Пловдив Ерсин Ахмед, който в момента е имам в пловдивското мюфтийство. Заповедта за налагане на наказанието е издадена след доклад на настоящия районния мюфтия Танер Вели за редица нарушения на трудовата дисциплина от страна на имама, съобщава TrafficNews.bg.
В заповедта за уволнение е посочено, че Ерсин Ахмед не е изпълнил служебните си задължения, като не е организирал летни Куран курсове в периода от юни до август тази година. Също така не е уплътнявал цялото си работно време. Извършвал е действия, които са несъвместими с длъжността на свещенослужител, като не е отслужвал петкратна молитва. С това си деяние Ерсин Ахмед е извършил нарушение на трудовата дисциплина, пише в заповедта.
От имама е поискано и той е дал писмено обяснение на 3 октомври, като в него е посочил, че обясненията му не са конкретни, тъй като не разбирал какво е нарушил. След което на 5 октомври районният мюфтия отново устно му пояснил в какво се състои нарушението му на трудовата дисциплина, е посочино още в заповедта. Но до последния си работен ден – 17 октомври, духовникът не е извършвал задължителните молитви, твърдят от районното мюфтийство.
Според Ерсин Ахмед обаче обвиненията са неоснователни. „ И на мен не са ми ясни мотивите за уволнението ми. Това е скалъпена работа, явно преча на някого. Но не знам на кого”, заяви пред наш репортер Ерсин Ахмед. Той обясни, че не е организирал летен Куран курс, тъй като не е имало достатъчно желаещи. Що се отнася до петкратната молитва, твърди, че я е отслужвал ежедневно. И това не е мотив за уволнение.
„ Уволнението ми е следствие от доклад на районния мюфтия. Трябваше обаче да бъде направена вътрешна проверка, което не е спазено. Нямам конкретни обяснения какви са моите нарушения, а директно ми е изпратена заповедта на уволнение”, каза имамът. Той е решен да си търси правата по съдебен ред.
През 2012 г. Ерсин Ахмед бе назначен за районен мюфтия на Пловдив. Преди това в продължение на 11 години е бил имам в Кричим. Завършил е Висшия ислямски институт, минал е и специално обучение за изразително произношение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР