Увеличава ли се броят на крадените коли у нас? Причина

...
Увеличава ли се броят на крадените коли у нас? Причина
Коментари Харесай

Автоджамбазите стават все по-изобретателни! Вижте какво измислиха

Увеличава ли се броят на крадените коли у нас? Причина за тях често пъти се оказва небрежност от страна на собственика. Десетки са случаите, които полицаите наричат " скъпите банички ". Слизаме от колата, за да си купим нужното, но оставяме ключа на таблото. Крадците обаче дебнат...

" В сравнение с миналата година, статистиката сочи, че броят на кражбите не се е увеличил. Стават обаче по-разнообразни. Броят на задигнатите автомобили на територията на столицата е средно по два автомобила на нощ ", посочи в студиото на " България сутрин " инспектор Пламен Максимов, началник на сектор " Престъпления свързани с МПС ", СДВР.

Миналата година органите на реда са задържали общо 10 престъпни групи. Една от тях се е занимавала единствено с кражби на изключително скъпи автомобили.

" Лошото при разкриване на подобен тип престъпления е, че автоджамбазите могат да бъдат заловени само в момента на кражбата ", обясни инспектор Максимов.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза още, че след като един автомобил бъде задигнат, той бива разглобяван на части, които след това се продават в автоморгите. По този начин идентификацията на практика става невъзможна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР