Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик

...
Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик
Коментари Харесай

Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик

Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик за да не затвори, каза депутатът от ПП ГЕРБ Владимир Тошев, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4334
Той уточни, че предстои през седмицата с помощта на община Белоградчик, държавата и видинската болница да се намери решение на този казус. Разговаряно е с министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и се търси възможност държавата да подпомогне общината с разплащане на задълженията към болницата, които към момента са малко под един милион лева, допълни Владимир Тошев. Търсят се и варианти здравното заведение да се подпомогне и с медицински персонал.

66-годишна жена е в тежко състояние с коронавирусна пневмония в Смолян

До кризата в болницата в Белоградчик се стигна след като в края на миналата седмица 4-ма лекари подадоха оставки и на практика блокираха работата на лечебното заведение. Владимир Тошев каза още, че в белоградчишката болница е създадена организация да бъдат настанени болни заразени от коранавирус, но към момента това е невъзможно, защото там най-сериозен се оказва кадровият въпрос. От Националния кризисен щаб, проф. Мутафчийски е препоръчал, ако няма решение с осигуряването на медицински персонал, то болните от района на Белоградчик да се пренасочват към МБАЛ " Св.Петка " във Видин, където има ресурс.

Владимир Тошев поздрави с утрешния празник Световния ден на здравето и Професионалния празник на здравния работник - 7 април лекарите и медицинския персонал във Видин и страната, които днес са на първа линия в борбата с коранавируса. Той пожела на българските медици много здраве и сили, с респект към професионализма, хуманността, благородството и човеколюбието им. Призова всички работещи в болниците да са на нивото на изискванията на своите професионални и човешки отговорности и задължения, особено в кризисен момент като сегашния.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4334  Чехия записва рекордно невисок растеж за 24 часа на новите инфектирани Чехия записва рекордно невисок растеж за 24 часа на новите инфектирани  12 души избягаха от карантината си във Видинско 12 души избягаха от карантината си във Видинско  Новият ковид изостря още повече неравенствата в Съединени американски щати Новият ковид изостря още повече неравенствата в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР