Турция ще предприеме кампания за популяризиране през новия сезон на

...
Турция ще предприеме кампания за популяризиране през новия сезон на
Коментари Харесай

Турският туризъм ще стартира новия сезон в средата на май

Турция ще предприеме кампания за популяризиране през новия сезон на турския туризъм, който замря поради епидемията от коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5929
,,Предвиждаме да стартираме кампанията за новия туристически сезон в средата на май ", информира турският министър на туризма и културата Мехмет Нури Ерсой.

По думите му кампанията ще бъде много по-наситена и с много повече активности в сравнение с предишните. Целта е да бъдат възстановени загубите от туризма, който е сред най-постърпевшите сектори от кризата с коронавируса.

,,Открихме кредитна линия за професионалните екскурзоводи, с лимит до 10 хиляди турски лири и разсрочено изплащане до 36 месеца при шестмесечен гратисен период. Разполагаме с около 8 хиляди професионални екскурзоводи и всички те ще може да се възползват от тази възможност ", обясни министърът, цитиран от БТА.

Туристите ще влизат през лятото в Гърция със здравен паспорт

Ерсой отбелязва, че ще бъдат предприети мерки и за покриване на загубите заради преустановяване на дейността на музеите през март в рамките на предприетите ограничителни мерки заради COVID-19.

,,Ще удължим срока на картите за посещения в музеите, като ще бъде добавено времето, през времето те са били затворени. Важното е да привлечем туристите в музеите. В кампанията за популяризиране на турския туризъм ще включим всички туристически области на страната, летищата, страните, с които имаме най-голям туристически обмен ", допълни ощ министър Ерсой.

Той напомни, че " Търкиш еърлайнс " планира да възобнови международните полети от 20 май.

Заети в туристическия бранш твърдят, че въпреки загубите в туризма има шанс да се навакса поне частично поради това, че сезонът започва през май и продължава до октомври-ноември.

В същото време в туристическите комплекси, на плажовете и в заведенията се предвижда да бъдат въведени мерки за социална дистанция, което по всяка вероятност ще се отрази на цените, смятат специалисти.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5929  Трима бургазлии с онкологично заболяване са хванали ковид Трима бургазлии с онкологично заболяване са хванали ковид  Гърция стартира последователно да се връща към естествения живот от 27 април Гърция стартира последователно да се връща към естествения живот от 27 април  Не изключват опцията от втора вълна на новия ковид Не изключват опцията от втора вълна на новия ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР