Турция ще открие две болници в срок до 45 дни,

...
Турция ще открие две болници в срок до 45 дни,
Коментари Харесай

Турция открива две болници за 45 дни заради коронавируса

Турция ще открие две болници в срок до 45 дни, предназначени за пациенти с коронавирус, съобщи турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26 февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, информира БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4504
Новите болници ще бъдат изградени на летищата в Йешилкьой (летище " Ататюрк ", което бе заменено от новопостроеното летище " Истанбул " ) и Санджактепе в Истанбул, уточнява в. " Йени шафак ". Всяка от тях ще бъде с капацитет за хиляда пациенти.

Ердоган съобщи новите стъпки в борбата с коронавируса след заседание на кабинета, проведено чрез видеоконферентна връзка. Той обеща и помощ за още 2,3 милиона домакинства, след като държавата вече подпомогна 1,3 милиона граждани в нужда, отбелязва още проправителственият вестник.

" Полеви болници в Истанбул ", гласи заглавието по темата на в. " Йеничаг ". Изданието съобщава също, че в Турция вече е забранена продажбата на маски. Това съобщи президентът Ердоган след вчерашното заседание, като добави, че предпазните маски се раздават безплатно в страната, включително в супермаркетите и на пазарите. Турците могат да получат безплатни маски и чрез заявка в Интернет.

Опозиционният в. " Биргюн " твърди, че т.нар. градски болници - огромни многопрофилни болнични комплекси, които бяха открити през последните няколко години в Турция - не вършат работа и дори засилват риска от зараза. Гражданите със съмнения за коронавирус, които търсят помощ в тези лечебни заведения, са принудени да посещават повече от една сграда в комплексите дори и само за да им бъде поставена диагноза, пише " Биргюн ". " Прекалено големите във физически план здравни заведения след време могат да се превърнат в център на зараза с болестта ", предупреждава д-р Баязът Илхан, цитиран от изданието.

" Незабавно отворете болниците " - този призив, отправен от 112 организации, членуващи в платформата " Отворете моята болница ", публикува в заглавие днес в. " Джумхуриет ". Организациите настояват да бъдат отворени шест болници в Анкара, които са били затворени след откриването на Анкарската градска болница.

" Преди да е станало късно, преди жертвите да са се увеличили, отворете закритите болници ", призовават от платформата, пише опозиционният " Джумхуриет ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4504  Лусон остава затворен Лусон остава затворен  Доц. Мангъров: Продължавам да не разбирам за какво изолираме и болните, и здравите

Доц. Мангъров: Продължавам да не разбирам за какво изолираме и болните, и здравите  Гърците чакат до двайсет дни да схванат по какъв начин ще се анулират ограничаващите ограничения Гърците чакат до двайсет дни да схванат по какъв начин ще се анулират ограничаващите ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР