Турция отваря тази седмица две нови болници, изградени на летищата

...
Турция отваря тази седмица две нови болници, изградени на летищата
Коментари Харесай

Турция отваря две нови болници за лечение на пациенти с COVID-19

Турция отваря тази седмица две нови болници, изградени на летищата в Йешилкьой и Санджактепе в Истанбул, за да приемат пациенти с COVID-19, съобщава турската частна телевизия НТВ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8547
В петък, 29 май, ще започне да функционира новата болница в Санджактепе, а два дни по-късно, на 31 май, ще заработи и болницата в Йешилкьой.

Болницата в Санджактепе е построена на площ от 184 хиляди кв.м. и има РЗП от 70 хиляди кв.м. Тя се състои от осем блока, разделени на два сектора. Всяка от стаите в болницата е подготвена като единична, а в случай на необходимост може да бъде превърната в стая за интензивна грижа.

Успех за Турция в борбата с коронавируса

Лечебното заведение разполага с лаборатории, ангиографска зала, ултразвук, хирургични отделения, кабинети за триаж (разпределяне на болните според състоянието им) и пр. и е оборудвано с най-съвременна техника. За пациентите са осигурени различни удобства, така че да се чувстват удобно, включително телевизор, кресло за посетители и баня.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който се разпореди за изграждането на двете болници, уточни, че макар създадени във връзка с пандемията от коронавирус, не се предвижда те да бъдат демонтирани на по-късен етап, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8547  Питат лекарите за здравните проблеми, които пандемията от COVID-19 провокира Питат лекарите за здравните проблеми, които пандемията от COVID-19 провокира  Чехия отвори КПП-та си по сухопътните граници с Австрия и Германия Чехия отвори КПП-та си по сухопътните граници с Австрия и Германия  Хонконг отваря караоке питейни заведения, нощни клубове и бани Хонконг отваря караоке питейни заведения, нощни клубове и бани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР