Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който участва днес чрез видеоконферентна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който участва днес чрез видеоконферентна ...

Ердоган: Всички страни трябва да участват в борбата с пандемията.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който участва днес чрез видеоконферентна връзка в извънредната среща на Г-20, посветена на пандемията от Ковид-19, отправи след това призив към всички страни да участват в борбата с пандемията, предаде Анадолската агенция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2687
Трябва незабавно да пристъпим към действие, така както направихме по време на глобалната финансова криза, заяви Ердоган в изявление след участието си в срещата.

Докато цялото човечество спокойно си поеме дъх, призовавам всички страни справедливо да участват в борбата с тази глобална здравна криза, каза Ердоган. Важно е всички национални мерки, които ще вземем, да са в съответствие с правилата на

Световната здравна организация и да насърчават международното сътрудничество, посочи той.

Ердоган каза, че трябва да се споделя опитът за контрола на епидемията и диагностицирането и лечението на болестта. Той изтъкна, че пандемията от коронавируса още веднъж е показала важността от сътрудничество и дух на разбирателство в Г-20.

В този процес ние сме длъжни да бъдем водещи, да поемем отговорност и да покажем сътрудничество в глобален мащаб, посочи турският президент.

Ние виждаме, че в борбата с пандемията дори редица развити страни преживяват сериозни трудности. В този процес трябва да мобилизираме финансови източници за хуманитарна помощ, насочена към засегнатите от война райони и към общностите в риск.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


  Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2687 100 починали от COVID-19 в щата Ню Йорк само за едно денонощие 100 починали от COVID-19 в щата Ню Йорк само за едно денонощие Жертвите на коронавируса в Италия са повече от тези, които се съобщават официално Жертвите на коронавируса в Италия са повече от тези, които се съобщават официално Над 500 000 са заболелите от COVID-19 по света Над 500 000 са заболелите от COVID-19 по света
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg