Трудно е да се каже точно какви са потенциалните дългосрочни

...
Трудно е да се каже точно какви са потенциалните дългосрочни
Коментари Харесай

Излекуваните от COVID-19 страдат от главоболие и болки в мускулите със седмици

Трудно е да се каже точно какви са потенциалните дългосрочни последствия от боледуването от COVID-19, защото коронавирусът все още е нов и въздействието му не е изучено от специалистите. Най-точните сведения са от пациентите, излекували се от болестта, част от които продължават да изпитват симптоми и след като инфекцията вече е ликвидирана, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9373
Повечето пациенти се възстановяват в рамките на няколко седмици.

Болести излагат един на петима души по света на повишен риск от тежка форма на COVID-19

За хората, които изпитват дълготрайно симптоми, най-често става дума за изтощение, главоболия, тревожност и мускулни болки, които продължават още няколко седмици.

Пациентите, които се лекуват в интензивно отделение и се налага да бъдат подложени на вентилиране на дробовете или на хемодиализа, може да изпитват по-тежки симптоми за по-дълго време.

При пациентите, прекарали пневмония, могат да останат петна в дробовете. Възможни са възпаления на сърцето, нарушения в сърдечния ритъм и влошаване на функциите на бъбреците и черния дроб.

Все още е рано да се каже дали тези проблеми биха станали хронични. Пациентите, лекувани дълго време в интензивни отделения, понякога се нуждаят от кислородна терапия или диализа и след като бъдат изписани. Някои от тях развиват т.нар. синдром на пост-интензивното лечение, свързан с постоянна мускулна слабост и проблеми с паметта. Той може да настъпи след всяко критично заболяване и се свързва със седирането и с продължителния постелен режим.

По време на заболяване от COVID-19 или след него могат да се образуват тромби и понякога да предизвикат инсулти.

Дори и при по-леки случаи се предписва терапия за разреждане на кръвта и това може да наложи промяна в начина на живот, за да се избегне риска от кръвозагуба. Вероятно повечето симптоми ще изчезват, казва д-р Томас Макгин от медицинските институти " Файнстийн " в Ню Йорк, участвал в едно от най-мащабните проучвания в САЩ на пациенти с Ковид-19. " Въпросът е кога това ще се случи. При някои пациенти може да отнеме повече време ", казва той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9373  Външните министри на Русия и Иран разговаряха в Москва без маска на лицето Външните министри на Русия и Иран разговаряха в Москва без маска на лицето  Болести излагат един на петима души по света на нараснал риск от тежка форма на COVID-19 Болести излагат един на петима души по света на нараснал риск от тежка форма на COVID-19  Унгария анулира провокиралото дискусия изключително състояние Унгария анулира провокиралото дискусия изключително състояние
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР