Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода

...
Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода
Коментари Харесай

Фалстарт с "Турски поток" през България

Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода " Турски поток " на наша територия, не са резервирали достатъчни количества, за да има икономическа изгода от осъществяването на проекта. Това е станало ясно след приключването на първия етап от пазарния тест, който се очакваше да определи дали проектът може да бъде икономически обоснован, предаде БНР.

От " Булгартрансгаз ", който трябва да изгради проекта за новия транзитен газопровод от турската до сръбската граница, обясниха, че за следващия етап са променили условията.

Цената за резервиране на капацитета на тръбата ще бъде намалена, а същевременно срокът за това ще бъде увеличен от 15 на 20 години.

Общата стойност на проекта се очаква да е 2,8 млрд. лева.

По процедура " Булгартрансгаз " трябва да приключи с търговете за свободната мощност на газопровода през наша територия до март 2019 година. След което да започне изграждането на магистралния газопровод и газовата връзка със Сърбия. Първите доставки по новия газопровод трябва да станат през 2020 година, а достигането на проектната мощност - до 2021 година.

За да стане това реалност, България ще трябва да построи магистрален газопровод с дължина от 475 километра от газоразпределителната станция в Провадия до българо - сръбската граница.

Преди дни стана ясно, че Газпром в най-скоро време ще започне изграждането на инфраструктура в Сърбия за газопровода " Турски поток ".

Линейната част на сръбския участък на " Турски поток " ще бъде завършена до края на 2019 г., съобщи Алексей Милер пред руската телевизия ОРТ.

Той добави, че дължината на участъка на газопровода, преминаващ през Сърбия, ще бъде 403 километра.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР