Трима души с COVID-19 са на лечение в момента в

...
Трима души с COVID-19 са на лечение в момента в
Коментари Харесай

Стабилно е състоянието на тримата пациенти с COVID-19 в Кюстендил, чакат се резултати за още двама

Трима души с COVID-19 са на лечение в момента в кюстендилската болница, състоянието им е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Болните от коронавирус са изолирани в отделно помещение на местната болница, така че да нямат контакт с други болни. В изолирано помещение са и други двама пациенти, за които се чакат резултати от взети проби, защото са показали сходна симптоматика.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3776
По повод появили се коментари в социалните мрежи в града, по отношение на неподготвеността на кюстендилската болница да поеме евентуалните случаи и масовото напускане на персонал, кметът Паунов посочи, че " героите на деня са тези, които са в болницата в Кюстендил ".

" Това не са хората, които пишат зад гърба на някого, дават мнение без професионална компетентност и се разхождат по градинките, иронизирайки тези, които рискуват живота си заради нас ", каза Паунов.

Той посочи, че в местната болница е направена пълна организация за грижата на всеки - правят се непрекъснати консултации с водещите специалисти в България, със специалистите в Инфекциозната клиника на ВМА, за всеки един отделен случай. Осигурени са медикаменти, както и наличните респиратори за болните от COVID-19.

В Кюстендил почина 57-годишен пациент с коронавирус

" Това не значи, че трябва да се подлагат на риск живота на останалите болни. 80 тежки случаи има в болницата в момента, които също се нуждаят от грижи и техните животи също са важни ", каза Паунов. Той уточни, че няма напуснали здравното заведение медици, с изключение на една медицинска сестра, която се е пенсионирала. Паунов каза още, че има и доброволци, които са заявили, че ще се включат да помагат на болничния персонал, в случай на нужда.

В момента под карантина в община Кюстендил са 75 души, карантината е изтекла за други 135. Под карантина е лекар пулмолог и медицинска сестра, контактували с първия пациент с коронавирус в болницата.

Кметът съобщи още, че е изготвен точен списък по години на раждане за хората, на които предстои да получат пенсиите си в следващите десет дни, предаде БТА.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3776  Нормален трафик при граничните пунктове Русе, Видин и Кулата Нормален трафик при граничните пунктове Русе, Видин и Кулата  Раздават храни на самотни и възрастни хора Раздават храни на самотни и възрастни хора  Германия внася цели влакове и камиони с паста от Италия поради голямото търсене Германия внася цели влакове и камиони с паста от Италия поради голямото търсене
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР