Трима души са настанени в Реанимацията на МОБАЛ „Д-р Стефан

...
Трима души са настанени в Реанимацията на МОБАЛ „Д-р Стефан
Коментари Харесай

Грипът коси наред: Бременна, 6-годишно дете и още 1 пациент са в реанимацията във Велико Търново

Трима души са настанени в Реанимацията на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново с усложнения вследствие на грип. Сред тях са 21- годишна жена, която е бременна в 30-та гестационна седмица и 6- годишно дете. Пациентите са с вирусен енцефалит и е доказан грипен вирус. В сряда в отделението е постъпила и жена с двустранна пневмония.

И тримата болни са в тежко състояние.

От началото на месеца Инфекциозното отделение на областната болница работи в старата столица с пълен капацитет. В момента там се лекуват 10 души, сред които и деца на възраст от 5 до 10 години.

„ Ще изпратим официално писмо до РЗИ – Велико Търново за обявяване на грипна епидемия, тъй като случаите се увеличават, както и броя на хората с тежки усложнения “, съобщи началникът на отделението д-р Константин Рашков. От началото на януари през Педиатрията пък са преминали над 200 деца. В момента броя на приетите за болнично лечение е 50. За това информира началникът на детското отделение д-р Валентин Точков. Лекарите напомнят, че основните симптоми на вируса са висока температура, главоболие, нарушено съзнание и остра кашлица. Медиците призовават пациентите да не предприемат самолечение, а веднага след като забележат някои от изброените симптоми да потърсят лекарска помощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР