Традиционният пазар, който се провежда всеки вторник в Момчилград и

...
Традиционният пазар, който се провежда всеки вторник в Момчилград и
Коментари Харесай

Пазарът на Момчилград отваря, след като беше затворен заради коронавируса

Традиционният пазар, който се провежда всеки вторник в Момчилград и който беше забранен заради мерките срещу коронавируса, ще функционира отново от следващата седмица.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4682
Тържището ще работи с ограничен капацитет и на него ще могат да се продават само плодове, зеленчуци, разсад и други. Това беше решено на заседание на общинския оперативен щаб, съобщиха от местната администрация.

Отварянето на тържището става възможно след заповед на здравния министър, в която се дава възможност всяка община да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител.

Д-р Кунчев и проф. Кантарджиев тръгват по пазарите

Членовете на оперативния щаб в Момчилград прецениха, че е възможно традиционният пазар може да заработи отново като това няма да влезе в разрез с предписанията и изискванията, свързани с недопускане разпространението на COVID-19.

Тържището ще отвори като предварително община Момчилград ще създаде организация в координация с полицията. Решено беше сергиите бъдат разположени далеч от къщите, които се намират в района на тържището. Между масите ще има разстояние от над 2 метра. За да се избегне струпването на хора ще бъде организиран пропускателен режим, при който посетители ще бъдат допускани контролирано да влизат от единия край на пазара и да излизат от другия, а движението трябва да бъде еднопосочно. Продавачите ще трябва да бъдат с лични предпазни средства - защитни маски и ръкавици и да спазват изискванията за хигиена и дезинфекция. Желателно е посетителите на пазара също да използват предпазни средства, реши още общинския щаб.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4682  Вирусолози предизвестиха за нова евентуална заплаха за разпространяването на COVID-19 Вирусолози предизвестиха за нова евентуална заплаха за разпространяването на COVID-19  25% от инфектираните с COVID-19 в Румъния са чиновници от опазването на здравето 25% от инфектираните с COVID-19 в Румъния са чиновници от опазването на здравето  За втори следващ ден се усилва броят на жертвите на ковид в Испания За втори следващ ден се усилва броят на жертвите на ковид в Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР