Този път вицепремиерът Валери Симеонов прекрачи един морален праг. Въпреки

...
Този път вицепремиерът Валери Симеонов прекрачи един морален праг. Въпреки
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Този път Валери Симеонов прекрачи един морален праг

Този път вицепремиерът Валери Симеонов прекрачи един морален праг. Въпреки това той по-скоро няма да подаде оставка. Това каза политическият пиар експерт Нидал Алгафари в ефира на БТВ.
„ Заявките, че оставка няма и да бъде искана вече са на масата”, изтъкна социологът Евелина Славкова. „ Трите министерски оставки през август бяха поискани, те не бяха дадени. Ситуацията с Валери Симеонов е доста по-различна, тъй като тук говорим за коалиционен партньор. Това ще окаже отрицателно влияние върху цялото правителство. От друга страна, това продължава да изостря вътрешната битка в малкия коалиционния партньор, което няма как да не доведе до негативи”, каза социологът.
„ Валери Симеонов няма да си подаде оставката, не желае да го направи. Освен това неговият коалиционен партньор Красимир Каракачанов с години се бореше да се докопа до този пост. И сега като се е докопал, надали ще иска да го пусне”, отбеляза Алгафари. Според него не премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да иска оставка, да дава или да подава оставка.
„ Оставките от тук нататък ще зависят от това колко хора ще излязат на улицата и ще поискат тази оставка”, подчерта Нидал Алгафари.
По думите на Славкова ситуацията ще продължи да се развива и този конфликт няма да приключи. Според нея конфликтът на управляващи с майките на деца с увреждания няма как да не се отрази върху мнението на хората към правителството. „ Борисов ще намери ефективен начин може би да отпуши това напрежение, което в момента се формира”, прогнозира тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР