Това са забележителности, които биха променили хода на историята на

...
Това са забележителности, които биха променили хода на историята на
Коментари Харесай

Световните забележителности, които трябваше да изглеждат различно

Това са забележителности, които биха променили хода на историята на Америка, ако изглеждаха така, както са замислени:

Факлата на Статуята на свободата
Статуята на свободата е трябвало да се намира в Египет към средата на 18 век. Август Бартолди - френският скулптор, който я проектира, я планира като невероятен фар за Суецкия канал, а дамата носи огъня на свободата в Азия.

Страшна секира за купонджийска Майорка! Вижте от какво лишават туристите в най-скоро време

Малко преди да завърши творението си обаче, египетското правителство се отказва. За щастие, Бартолди намира нов дом за статуята в Ню Йорк.
Червен Гугенхайм

Музеят Гуенхайм е трябвало да бъде в червени тухли заради цвета като знак на сила и късмет.

Съветникът на Гугенхайм - Хила Ребай, се обръща към архитекта Франк Лойд Райт за проект на музей, но когато той представя визията си за екстериор с червен мрамор, Ребай го отхвърля, казвайки " Червеното е цвят, който Гугенхайм не харесва, както и аз “.

СПА не е само плацикане! Това е цяла вселена от удоволствия, а България е ударила джакпота

В крайна сметка, проектът претърпява няколко промени в цветовете, за да се намери точният нюанс.
Под морето

Ами ако мостът " Голдън Гейт " беше тунел " Голдън Гейт "? Според статия в Daily Mail, през 1932 г. изобретателят Клив Шефър предлага " тунел " в залива на Сан Франциско, насочвайки корабите да пътуват над структурата, а не под нея.

Лятото едва е свършило, а вече ви се карат ски? Ето кои курорти отварят най-рано

Въпреки че експертите казват, че неговата идея би могла да спести милионите, финансите са оставени настрана от гледна точка на сигурността, защото влизането на автомобили в тунела би могло да предизвика голяма катастрофа.
Скрита капсула на времето

Преди главният скулптор на планината Ръшмор да почине, той разкри, че в нея има тайна стая, която съхранява важни исторически документи. Смята се, че в тайната стая се намират плочи, на които е написана историята на САЩ, Декларацията за независимост, Хартата за правата на човека и други.

Тук вероятно се пази и биографията на самия скулптор, а всичко това се съхранява в трезор, изграден от титан.
Идеята за мемориала е на шефа на историческото дружество на щата Южна Дакота Доан Робинсън. През 1923 г. той се вдъхновява за създаването на огромен планински мемориал, който да привлече вниманието към щата.

Робинсън си представя, че в планината ще бъдат изсечени образите на ген. Къстър, Бъфало Бил и легендарните воини. За автор на проекта е избран Гуцон Борглум, който обаче отказва да прави статуи на регионални герои, а настоява да са личности от национално значение.
Добре дошли в Белия дом

Адресът 1600 Pennsylvania Avenue е широко познат като дома и офиса на президента, но ако искахте упътване как да стигнете в Белия дом в началото на 1800 г., щяха да ви питат „ Кой Бял дом? “.

Преди той е известен като " Дворецът на президента " и " Президентската къща ". Президентът Теодор Рузвелт официално му дава името Бял дом през 1901 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР