Това не е случайно заболяване. Една вирусна инфекция страшно бързо

...
Това не е случайно заболяване. Една вирусна инфекция страшно бързо
Коментари Харесай

Владимир Зарев: Коронавирусът е бич Божи, предупреждение срещу истеричната алчност на човека

Това не е случайно заболяване. Една вирусна инфекция страшно бързо се превърна в пандемия, а пандемията в неразрешим проблем за човечеството. Това е бич Божи. Това е много сериозно предупреждение към човека. Това каза пред БНР писателят Владимир Зарев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7350
Според него, ако човечеството не разчете предупреждението правилно, " тепърва ще пати много ".

" Това е предупреждение срещу истеричната алчност на човека, срещу този просташки материализъм, който залива цялото общество, срещу това, че парите се получиха в една от най-важните и единствени ценности... Щастието е много по-сложно и по-висше. Човек е щастлив, когато е здрав, обичан и обичащ, в хармония с другите и със себе си “, заяви Зарев.

Писателят допълни: " Хората забравиха какво е справедливост. Тя е изключително важно нещо, част от морала на човека, постиган с хилядолетия. Недопустимо е милиарди хора да тънат в бедност и тотална немотия. Това превръща човечеството в нещо взривоопасно и в един момент ще избухне. Забравихме величественото значение на простите и нужните неща - вкуса на водата, на хляба, цветовете на един изгрев ", коментира той.

Германия предостави хуманитарна помощ на Молдова

По думите на Зарев всички ние с нашето поведение и примирение сме подтикнали една такава зараза да ни напомни отново за човешките ни задължения и за високите морални стойности, за духовността.

" Имам теория, че този вирус ни свързва с насилието, което бяхме забравили. Насилието на поразяващия страх и за живота ни, и за бъдещето ни благосъстояние. Неизвестността. Третата форма на насилие е отнемането на свободата да се срещаме с други хора. Свободата е форма на различие. Колкото по-свободен е един човек, толкова по-различен е. С тези маски ни е отнето правото да изразяваме себе си. Това уморява:, каза още Владимир Зарев.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално вре ме:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7350  Общият брой на инфектираните с ковид в Албания доближи 832 Общият брой на инфектираните с ковид в Албания доближи 832  Словакия разхлабва още ограниченията против ковид от през днешния ден Словакия разхлабва още ограниченията против ковид от през днешния ден  Стана ясно по кое време английското държавно управление ще утвърди детайлите по проекта за излизане от изолацията Стана ясно по кое време английското държавно управление ще утвърди детайлите по проекта за излизане от изолацията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР