Това, което ние успяхме да постигнем да имаме достъп на

...
Това, което ние успяхме да постигнем да имаме достъп на
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Единствено ние на Балканите ваксинираме срещу COVID-19

Това, което ние успяхме да постигнем да имаме достъп на ваксините, не трябва с лека ръка да се пренебрегва. В момента в България никой не прави ваксинация като нас. Е, може някой да прави 100 броя, колкото да се каже, че се прави нещо. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред учители в ямболското село Бояджик. Срещата се наложи по заръка на премиера Бойко Борисов, който научил, че хората там се притесняват да се ваксинират. С Кунчев за селото замина и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

„ Населението на България е 1,5% от населението на Европа. Така се формира и колко ваксини ще получим. Очакванията бяха, че ваксината на „ АстраЗенека “ ще е първа, защото се съхранява и най-лесно. Никой не очакваше да има такова забавяне. Ваксините на „ Пфайзер “ и на „ Модерна “ са по-сложни откъм съхранение “, посочи доц. Кунчев.

„ Ще ви кажа нещо много искрено – вие се грижете за вашето здраве. Сещаме се за болестите тогава, когато се разболеем. И сме много болна нация. Това е една от причините да имаме много висока смъртност. Когато попадне на почва с възрастно население и с хронично болести, вирусът е по-яростен “, коментира още той.

Кунчев се опита по прост начин да обясни как действат ваксините срещу коронавируса. Той говори за мРНК и за тяхното взаимодействие с организма, за да може да се отключи имунната система и да се създаде имунен имунитет.

Доц. Кунчев каза, че се е ваксинирал. Синът му, който е лекар, също си е сложил ваксината. Дъщеря му, която пък трябва да замине в чужбина, не се е ваксинирала, защото не попада в рисковите групи, но пък имала желание.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18682  Експерт изясни за какво България е последна по имунизиране против COVID-19 Експерт изясни за какво България е последна по имунизиране против COVID-19  Amazon отваря еднодневна клиника за имунизиране против COVID-19 Amazon отваря еднодневна клиника за имунизиране против COVID-19  В Израел разкриха резултат от COVID-19 В Израел разкриха резултат от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР