Тираджията Румен Руйков от ловната дружинка в санданското село Кръстилци

...
Тираджията Румен Руйков от ловната дружинка в санданското село Кръстилци
Коментари Харесай

Куриоз! Тираджия повали 120-кг глиган в Кръстилци без нито един изстрел

Тираджията Румен Руйков от ловната дружинка в санданското село Кръстилци се прибра от последния ловен излет с актив 120-килограмов глиган, въпреки че не е произвел нито един изстрел, пише Struma.bg.

Историята е дотолкова куриозна, че на пръв прочит може да мине и за виц, ако не са категоричните свидетелства на колегите му, както и на факта, че шеф на ловната дружинка е сериозен човек като експредседателя на ОбС в Сандански д-р Георги Синански. Руйков чакал на пусия в района, когато най-накрая чул окуражителен шум от приближаващо животно и той се настроил с пушката в очакване на прасе.

Изведнъж от храстите към него се насочил глиган, който не бил от най-големите, но достатъчен да задоволи ловната му тръпка. Това, което последвало обаче, го хванало абсолютно неподготвен, защото, докато се прицелвал, прасето се строполило на метри от него бездиханно.

„ Беше неочаквано, не знаех какво да си мисля, затова, без да свалям пушката, се придвижих към животното, за да видя какво е станало. Бях нащрек, когато се приближих, прасето не издаваше никакви признаци на живот, побутнах го с дулото, никаква реакция. Тогава видях кървава следа от куршум и прецених, че някой колега на друго място го е прострeлял, животното е бягало, докато му стигнат силите, и те свършили точно двайсетина метра пред мен. Все пак се зарадвах, защото приех, че късметът е мой “, разказва с нескрита емоция Румен Руйков.

Когато дружинката се събрала, станало ясно, че никой от тях не е стрелял по животното, и приели, че е много вероятно то да е било подгонено и простреляно от съседна дружинка, която е ловувала в петричките села Дреново или Яково. В крайна сметка на Руйков била приписана заслугата и той отнесъл, както традицията повелява, главата на животното вкъщи.

„ Глиганът не е от големите, около 120 килограма, но тази случка ще се помни завинаги”, категоричен е ловджията, който се снима за спомен с трофея, който е негов пети, откакто ходи по горите с пушката. Това е втора слука на кръстилските ловджии от началото на сезона, но със сигурност тя ще дава поводи дълги години за майтапи и ловни лакърдии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР