Те нямат църковна церемония, шампанско и сватбено тържество с двеста

...
Те нямат църковна церемония, шампанско и сватбено тържество с двеста
Коментари Харесай

Да по време на вирус: китайците сключват бракове онлайн

Те нямат църковна церемония, шампанско и сватбено тържество с двеста гости, но ги наблюдават хиляди зрители онлайн: заради вируса китайци са принудени да сключват брак по интернет, без да спестяват специалните ефекти.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7693
По целия свят епидемията от Ковид-19 принуждава влюбените да отлагат сватбите си или да ги провеждат в скромен кръг. В страна с такова голямо население и с добра интернет свързаност като Китай обаче годениците не се колебаят да поканят десетки хиляди хора, които да следят церемонията онлайн.

Това са направили Ма Цзялун и бъдещата му съпруга Чжан Итун: двойката е поканила над сто хиляди непознати да проследят най-хубавия ден в живота им в реално време на уебсайта за видеоклипове Билибили (Bilibili).

На фона на депресивното състояние, причинено от епидемията, " беше хубаво да можем да споделим щастието ни с много хора, сред които и непознати потребители на интернет ", казва Ма Цзялун.

За да започнат добре съвместния си живот, младоженците получиха " лайкове ", поздравления, подаръци и дори традиционни " червени пликове " с пари във виртуална форма.

Физически на сватбата присъстваха само десетина души, които чуха как двойката си каза " да " на церемония на 1 май в Ханчжоу, Източен Китай.

Ма и Чжан по начало е трябвало да се оженят през януари. Появата на коронавируса обаче и парализирането на транспортните връзки ги принуждава да променят плановете си: тя и той са били в два различни града и се събират ден преди сватбата си, след три месеца раздяла.

" Ние двамата и десет милиона очи "

Макар животът постепенно да се завръща към нормалното в Китай на фона на драстичния спад на броя на случаите на заразяване с вируса, големите събирания и сватбените тържества все още са забранени.

В Китай сватбата обичайно не се празнува в общината или в обреден дом. Младоженците най-често се задоволяват с това да поканят своите близки в хотел или ресторант, след като са си направили фотосесия на места, смятани за романтични.

Според Лю Вънчао, празникът е бил сведен до най-простичката си изразна форма: той и годеницата му си размениха пръстени, вдигнаха тост и се почерпиха с дражета на церемония, на която присъстваха само те двамата в стая, предвидена за първата им брачна нощ.

Видеоклипът със събитието обаче, който бе публикуван в Билибили, стана изключително популярен: пет милиона преглеждания и над 860 000 харесвания.
" Не очаквах, че толкова хора ще харесат нашето видео. Хората вероятно имат нужда от добри новини по време на тази дълга епидемия ", споделя младоженецът, който често използва технологията, защото преподава онлайн.

" Младоженците в балон "

Друга онлайн платформа за видеоклипове, Хуацзяо, произведе сватба почти в холивудски стил, изцяло виртуална, за един от своите служители, сключил брак през април.

На заден план: замък от приказките за феи. На преден план: годеницата и нейният възлюбен летят на балон.

" Когато подготвяхме празника, годеницата ни обясни, че мечтата й е била да се омъжи в балон пред дворец. Използвахме специални ефекти, за да реализираме мечтата й ", разказва Лю Ци, онлайн организатор на сватби в Хуацзяо.

" Може би не е лесно да направиш това в истинския живот, но онлайн всичко е възможно ", казва той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7693  Доминик Рааб: Британската стопанска система няма да проработи още веднъж най-малко до юли Доминик Рааб: Британската стопанска система няма да проработи още веднъж най-малко до юли  Новите случаи на COVID-19 в Полша са 385, в Чехия регистрират спад на инфектираните с вируса Новите случаи на COVID-19 в Полша са 385, в Чехия регистрират спад на инфектираните с вируса  Ограниченията за пътешестване се резервират в целия свят, заяви Световната организация по туризъм Ограниченията за пътешестване се резервират в целия свят, заяви Световната организация по туризъм
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР