Телефонни измамници използваха коронавируса в схемите си и така взеха

...
Телефонни измамници използваха коронавируса в схемите си и така взеха
Коментари Харесай

Телефонни измамници използваха в схемите си коронавируса

Телефонни измамници използваха коронавируса в схемите си и така взеха 1660 лева от 73-годишна жена. Жертвата на престъплението е от русенското село Обретник, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4360
Възрастната жена е била заблудена по телефона, че брат й се нуждае от лечение, тъй като се разболял от коронавирус.

Лъжат ли ни за коронавируса?

При разговора си с потърпевшата полицаите установили, че на 31 март т.г. на домашния телефон тя получила обаждане от непознат мъж. Той се представил за доктор, като й съобщил, че брат й е болен от коронавирус.

Поставена му е животоспасяваща инжекция, но спешно има нужда и от втора. Жената продължила разговора с плачещ мъжки глас, който оприличила на брат си. Той й казал, че трябва да му помогне. След това " докторът " обяснил, че втората животоспасяваща инжекция е на стойност около 1500 лева.

Разговорите с псевдо лекаря продължили повече от два часа, като той накарал жената да опакова 1600 лева в черна найлонова торбичка, които да предаде на шофьора на кола, която ще спре пред дома й. На водача на превозното средство тя предала парите, като му платила и още 60 лева за услугата. След като изпълнила указанията, възрастната жена се прибрала, а по-късно в разговор с дъщеря си разбрала, че е измамена.

Случаят се разследва от полицията.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4360  Важна вест за служащите: Никой не може да ви пусне в неплатен отпуск без ваше единодушие Важна вест за служащите: Никой не може да ви пусне в неплатен отпуск без ваше единодушие  „ Таймс “: Състоянието на Борис Джонсън внезапно се влошило „ Таймс “: Състоянието на Борис Джонсън внезапно се влошило  140 пловдивчани получиха топъл обяд 140 пловдивчани получиха топъл обяд
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР