Тайвански медици са създали ваксина срещу коронавируса и възнамеряват да

...
Тайвански медици са създали ваксина срещу коронавируса и възнамеряват да
Коментари Харесай

В Тайван ще тестват върху хора синтетична пептидна ваксина срещу COVID-19

Тайвански медици са създали ваксина срещу коронавируса и възнамеряват да започнат да я тестват на хора тази есен, съобщи заместник-шефът на администрацията на острова Уилям Лай (Лай Цинде) на страницата си във Фейсбук, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8404
Той е посетил лабораторията на научно-изследователския институт по здравето в окръг Мяоли, където разговарял с учените и се запознал с процеса по създаването на ваксината.

Според централната информационна агенция на Тайван, през април местните микробиолози вече са изпробвали ваксината на мишки и резултатите са обнадеждващи. От февруари досега те разработват четири типа препарати, като са напреднали най-много в създаването на синтетична пептидна ваксина. По-рано този месец тайванските учени съобщиха, че са създали експресен тест, позволяващ само за 10 минути да се констатира наличие на антитела срещу новия коронавирус.

САЩ планират масово тестване на коронавирусни ваксини

През последните 40 дни на острова не са регистрирани нови случаи на заразени с COVID-19. Общо досега там са открити 441 заболели, а смъртните случаи от вируса са 7, припомня БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8404  Нови 36 случая на COVID-19 у нас. Излекувани са 39 души Нови 36 случая на COVID-19 у нас. Излекувани са 39 души  Нито един новозаразен с ковид и нито един умрял в Китай Нито един новозаразен с ковид и нито един умрял в Китай  Куба твърди, че с медикаменти лично произвеждане е снижила смъртността при COVID-19 Куба твърди, че с медикаменти лично произвеждане е снижила смъртността при COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР